Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ κάνει αυτοψία στην κατεστραμμένη παραλιακή του Ρίου

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Χρήστο Τριαντόπουλο, υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Βασίλειο Παπαγεωργίου, Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, συνοδευόμενο από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριο Φαρμάκη, ήρθε στην Πάτρα για να κάνει αυτοψία στην παραλιακή του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη της γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και συζητούνται τρόποι αποκατάστασης όσον αφορά τα θέματα της διάβρωσης των ακτών στην παραλιακή Ρίου και την γέφυρα του Ευήνου.

Υπενθυμίζεται πως η παραλιακή του Ρίου επλήγη από την κακοκαιρία και έχει κηρυχθεί εις διπλούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Για την συγκεκριμένα περιοχή υπάρχουν έτοιμες μελέτες όσον αφορά την ανάπλασή της αλλά και έργα για την προστασία από την διάβρωση των ακτών.

Οι μελέτες οι οποίες είναι έτοιμες εδώ και 1.5 χρόνο περίπου έχουν επικαιροποιηθεί, ενώ για την υλοποίηση των έργων χρειάζονται 14 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως υπήρξε μία αρχική προφορική επιβεβαίωση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ότι τα απαιτούμενα χρήματα θα δοθούν.

Έτσι, σήμερα οι κύριοι Τριαντόπουλος και Παπαγεωργίου βρίσκονται στην Πάτρα και συγκεκριμένα στην παραλιακή Ρίου ώστε να διενεργήσουν επιτόπια αυτοψία ώστε να προωθηθεί το συγκεκριμένο αίτημα.

 

Παρόμοια Άρθρα

Θεσσαλονίκη: Ανατροπή με τη δολοφονίας της 55χρονης στο ζαχαροπλαστείο – Ο σύζυγος τη σκότωσε

Nikoleta

Ο διοικητής του «Αγ. Ανδρέα» διαψεύδει πως η 20χρονη έπαθε θρόμβωση μετά το Johnson & Johnson

Χρήστος Βεργαναλάκης

Χαμός στην Αμφιλοχία με βρωμερά λύματα στο κέντρο της πόλης! ΒΙΝΤΕΟ

Χρήστος Βεργαναλάκης