Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο υφυπουργός Παιδείας έρχεται στα Καλάβρυτα

Σημασία σε κάθε λεπτομέρεια δίνουν στο Δήμο Καλαβρύτων για την προετοιμασία των εορταστικών εκδηλώσεων τους επόμενους μήνες στο πλαίσιο των δράσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Από το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουλίου θα ξεκινήσει «συνέδριο πιστοποίησης γεγονότων», όπως το αποκάλεσε ο δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος. Πρόκειται για ένα ιστορικό συνέδριο που διοργανώνει ο Δήμος με την Παγκαλαβρυτινή Ενωση και θα γίνουν αναφορές στα γεγονότα που έγιναν στην περιοχή την περίοδο του 1821, με τη συμμετοχή αρκετών ιστορικών και επιστημόνων συναφών κλάδων.
Το συνέδριο αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αγγελος Συρίγος το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θάνος Κοντογιώργης που κατάγεται από τον Πριόλιθο.

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα γίνουν στο πέτρινο κτήριο του Δήμου και μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί και πιθανότατα θα παρευρεθούν ο π. Ευσέβιος ηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας, π. Καλλίνικος από τη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, Ανδρέας Φούρας, ο διεθνολόγος Κωνσταντίνος Φίλης με τον Δημήτρη Σταθακόπουλο.

Παρόμοια Άρθρα

Δευτέρα πρωί η κηδεία του Περικλή Γιαννόπουλου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ναυαγοσωστική κάλυψη σε 8 παραλίες της Πάτρας

Δημητρίου

Ο Φωκίων Ζαΐμης με τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού

Δημητρίου