Patra News
Slider Ελλάδα

Οι δεσπότες αποφασίζουν αν θα πάνε ή όχι στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου!

Συνεδριάζει σήμερα το πρωί η Ιερά Σύνοδος για σειρά θεμάτων της Εκκλησίας, με προεξάρχον το θέμα της θέσης που θα πάρει η Εκκλησία μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια και θέματα που σχετίζονται με αυτόν, όπως η δυνατότητα βάπτισης παιδιών που προέρχονται από γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, στους κόλπους της Εκκλησίας υπάρχουν ιεράρχες που προωθούν προτάσεις για αντιδράσεις, όπως η αποχή του Αρχιεπισκόπου και των μητροπολιτών από τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις στην επικείμενη εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου.

Προσερχόμενος στους χώρους της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τήρησε χαμηλούς τόνους, απαντώντας ότι «η Εκκλησία δεν αντιδρά, αγαπάει», αλλά και ότι «ελευθερία έχουμε, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει», μετά από σχετικές ερωτήσεις.

«Η Εκκλησία θα ασχοληθεί με όλα αυτά τα θέματα αφού δούμε όλη την γκάμα των θεμάτων, σιγά-σιγά. Πάντως, σας βλέπω όλους νέους. Να κάνετε βαπτίσεις. Γάμους δεν σας εύχομαι, τέτοιου είδους», σχολίασε επίσης, ενώ παρέπεμψε σε αναλυτικότερες δηλώσεις μετά το τέλος της συνεδρίασης.

Παρόμοια Άρθρα

H Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των Γυναικών στην Πάτρα

Δημητρίου

H AEK θρηνεί για το χαμένο παλληκάρι της, θύμα των Κροατών φασιστών-οπαδών

Το υπουργείο δεν έβαζε άλλο πετρέλαιο στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας και τελικά έβαλε ο Μητροπολίτης Ηλείας!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης