Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ξεκίνησε και επίσημα ο Οδοντωτός

Μετά από περίπου 7 μήνες λουκέτου λόγω των απανωτών λοκντάουν, ξεκίνησαν τα δρομολόγια του Οδοντωτού σιδηρόδρομου, με εκκίνηση το Διακοπτό και άφιξη του πρώτου τρένου στις 10 στο Σταθμό των Καλαβρύτων, όπου το περίμενε περιχαρής ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος με τον βοηθό του Τάκη Χριστοδούλου και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού Γιάννη Καραπαναγιώτη.

Η επιστροφή, του πολλά υποσχόμενου τουριστικά για την περιοχή, τρένου έγινε με τρία μόνο δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθημερινά (9:05 π.µ., 11:30 π.µ. και 2:05 µ.µ.) και τρία από Καλάβρυτα (10:17 π.µ., 12:43 µ.µ. και 3:23 µ.µ.), ενώ τα σαββατοκύριακα θα προστίθενται ακόμα δύο, με ανοιχτό το ενδεχόμενο περισσοτέρων αν όμως υπάρξει ζήτηση.

Ο κ. Παπαδόπουλος, εξ αφορμής της επανεκκίνησης του Οδοντωτού, μίλησε για ευημερία, πρόοδο και επαφή με τον έξω κόσμο, μαζί με το πολιτισμικό απόθεμα και την κοινωνική κινητικότητα στην ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή, ως μέρος της τοπικής ταυτότητας και κομμάτι της ιστορίας και της ζωής της. «Είναι το παρελθόν και το μέλλον» όπως χαρακτηριστικά τόνισε.
Επανέλαβε πως πρόκειται για μία μοναδική τουριστική εμπειρία που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη, αφού ο Οδοντωτός και τα Καλάβρυτα δεν θα είχαν τη φυσιογνωμία που έχουν σήμερα, επιμένοντας στην διαρκή ανάδειξη, αναβάθμιση και αξιοποίησή του, ακόμα και των παραδοσιακών συρμών που έχουν παροπλιστεί, αλλά και των παλιών μηχανών ως κομμάτι ταξιδιωτικής εμπειρίας.

Παρόμοια Άρθρα

Το μήνυμα του Αγραβάνη για τις νέες μάχες της Εθνικής μπάσκετ

Δημητρίου

Ρώρος σε Πελετίδη: Μου έλεγαν κατέβα κάτω ρε καραγκιόζη και ‘σεις χασκογελάγατε!!!

Αρτοκλασία στη Μητρόπολη για τους δασκάλους

Δημητρίου