Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ξέμειναν από προσωπικό οι δήμοι Πύργου και Ηλιδας!

 

Μεγάλες δυσχέρειες  αντιμετωπίζουν και οι δήμοι της Ηλείας, όσον αφορά τις ελλείψεις προσωπικού σε νευραλγικά πόστα των ΟΤΑ.

Μετά από μακρά περίοδο  περιορισμού των προσλήψεων που επέφεραν τα μνημόνια, ήλθε να προστεθεί και η κινητικότητα στο δημόσιο, που κυριολεκτικά έδωσε τη «χαριστική βολή» στους περισσότερους δήμους της χώρας που  απώλεσαν εργαζόμενους  στις πιο κρίσιμες υπηρεσίες (διοικητικές-οικονομικές).

Στο δήμο Πύργου: Σημαντικές ελλείψεις προσωπικού παρουσιάζονται πλέον στο δήμο Πύργου, όπου σύμφωνα με στοιχεία του συλλόγου εργαζομένων το 2011 υπηρετούσαν 221 μόνιμοι εργαζόμενοι και 96 ΙΔΑΧ. Σύνολο 317. Τώρα στο Δήμο Πύργου υπηρετούν 163 μόνιμοι εργαζόμενοι και 58 ΙΔΑΧ. Σύνολο 221 εργαζόμενοι. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία του συλλόγου,  την επόμενη πενταετία θα συνταξιοδοτηθούν 66 εργαζόμενοι – κινητικότητα και προβλήματα υγείας 10. Δηλαδή ο Δήμος θα λειτουργεί με 121 εργαζόμενους.

Δήμος Ήλιδας: Και στο δήμο Ήλιδας παρατηρείται  σημαντικό  πρόβλημα από λειψανδρία και από εργαζόμενους που έχουν φύγει με συνταξιοδοτήσεις. Στο εν λόγω δήμο  πριν  γίνει ο Καλλικράτης υπήρχαν  210 υπάλληλοι ενώ αυτή τη στιγμή είναι  κάτω από 180. Ήδη έχουν φύγει με σύνταξη πάρα πολλοί , ειδικά οι διοικητικοί υπάλληλοι και  δεν έχουν ανανεωθεί  στην καθαριότητα, ενώ βοηθούνται με τα 8μηνα πολύ. Μεγάλο πρόβλημα δημιούργησε  η  κινητικότητα όπου δεν έχουν λόγο πλέον οι δήμαρχοι, πέρα από τους εργαζόμενους στις τεχνικές υπηρεσίες. Να τονιστεί ότι την τελευταία τριετία έχουν φύγει 7-8 άτομα σε διοικητικό και οικονομικό τομέα, με συνέπεια οι ελλείψεις να είναι πολύ μεγάλες.

Ανάλογη είναι η κατάσταση που επικρατεί  σχεδόν σε όλους τους υπόλοιπους δήμους του Νομού.

Στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, υπό τον δήμαρχο κ. Διον. Μπαλιούκο,  με βασικό θέμα την έγκριση 8μηνων προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που δημιουργήθηκαν κυρίως   λόγω της κινητικότητας  στο δήμο.

Εξαίρεση στο πρόβλημα   της έλλειψης εργαζόμενων φαίνεται να αποτελεί ο δήμος Ζαχάρως, αφού σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο, εκκρεμούν  αιτήσεις  εργαζόμενων από άλλους ΟΤΑ,  προκειμένου  να στελεχώσουν τις υπηρεσίες του!

 

Παρόμοια Άρθρα

ENΦΙΑ 2023: Πότε έρχονται τα ραβασάκια – Οι απαλλαγές, οι εκπτώσεις και οι διορθώσεις

Αρπαξε 2 χιλιάρικα από πρακτορείο ΟΠΑΠ στην οδό Ζακύνθου στην Πάτρα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Θλίψη, “έφυγε” ο Θόδωρος Βλαγκούλης

Δημητρίου