Patra News
LifeStyle Slider Ελλάδα

Ντούρος και ακμαίος ο θρυλικός Νίκος του ελληνικού κινηματογράφου

Ακμαιότατος ο θρυλικός Νίκος Ξανθόπουλος. Πόσταρε μια φωτογραφία του, με το καφεδάκι του, και έγινε αντικείμενο λατρείας από τους θαυμαστές του. Μέσα σε 2 ώρες, η φωτογραφία είχε μαζέψει σχεδόν 3,5 χιλιάδες likes!!!
Ο Νίκος Ξανθόπουλος γεννήθηκε στην Νέα Ιωνία της Αθήνας στις 14 Μαρτίου του 1934. Παιδί Ποντίων προσφύγων μεγάλωσε φτωχικά μαζί με τη μητέρα του. Ο πατέρας του ήταν τσαγκάρης, ψαράς και αντιστασιακός, ανάμεσα σε όλα τ’ άλλα. Η μητέρα του τον μεγάλωσε μόνη της καθώς ο πατέρας του απουσίαζε για μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Μεγαλώνοντας αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέατρο παρότι αρχικά τον γοήτευε η ιδέα να γίνει φιλόλογος. Ίνδαλμά του τότε υπήρξε ο Μάνος Κατράκης.
Σπούδασε στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Ηθοποιός της σκηνής από το 1957 έως το 1963, αφοσιώθηκε τελικά στον κινηματογράφο.
Το 1970 ίδρυσε δικό του θίασο και περιόδευσε στην Ελλάδα.
Η τελευταία του κινηματογραφική παρουσία, μετά από απουσία 24 ετών, έρχεται το 1995 στην ταινία του Γιώργου Ζερβουλάκου ¨Με τον Ορφέα τον Αύγουστο”.
Στα τέλη του 2005 εκδίδει σε βιβλίο την αυτοβιογραφία του “Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα” και διοργανώνει εμφανίσεις σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα για την προώθηση του έργου του. Η ιδέα για το βιβλίο δημιουργήθηκε μετά από συνέντευξή του στο περιοδικό «Εικόνες».
Παντρεύτηκε δύο φορές και έχει τέσσερα παιδιά και πέντε εγγόνια.
Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με αγροτικές δουλειές στο κτήμα του.

Παρόμοια Άρθρα

Φήμες στέλνουν τον Απόστολο Κατσιφάρα στο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αδιανόητη καταγγελία Μαστοράκου: Πόσα θέλεις για ένα ψεύτικο rapid test; Πόσα θέλεις για να με δηλώσεις ότι έχω εμβολιαστεί;

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κ. Μακρής: Εγώ ήθελα να παίξει η Παναχαϊκή στην Ευρώπη κι εκείνοι με λήστεψαν!!!