Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Μην πάτε στους καταρράκτες της Νεμούτας. Κίνδυνος κατολισθήσεων!

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, για λόγους ασφάλειας δεν συστήνεται η επίσκεψη και περιήγηση επισκεπτών – τουριστών στους καταρράκτες της Νεμούτας, λόγω αυξημένων κινδύνων κατολισθητικών φαινομένων, εξαιτίας της πρόσφατης μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την περιοχή μας.
Τις επόμενες μέρες το ΕΑΓΜΕ (Ελληνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) πρώην ΙΓΜΕ, θα πραγματοποιήσει αυτοψία στους καταρράκτες Νεμούτας, οπότε και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας θα επανέλθει με νεότερη ενημέρωση.
Λίγα είναι τα μέρη απόκοσμης ομορφιάς στην Ελλάδα που είναι τόσο άγνωστα, όσο η Νεμούτα, το χωριό των πηγών και των καταρρακτών που καταλήγουν στο φαράγγι του Ερυμάνθου. Στην περιοχή όπου ζούσαν οι Κένταυροι, στο δρυόδασος και τα φαράγγια της Φολόης, όπου έκρυβε ο Κένταυρος Φόλος το κρασί που έδωσε στον Ηρακλή λίγο πριν αιχμαλωτίσει τον Ερυμάνθιο Κάπρο και όπου ο βασιλιάς Αυγείας είχε τους Στάβλους που ο Ηρακλής καθάρισε με τη βοήθεια του Αλφειού και του Πηνειού κρύβεται ένας αληθινός υδάτινος «μύθος».

Παρόμοια Άρθρα

Καύσωνας: Τα «40άρια» κλείνουν τα σχολεία -Δείτε σε ποιες περιοχές

Nikoleta

«Πείτε μας πότε θα λειτουργήσει ξανά ο προαστιακός Κιάτο-Αίγιο»

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Κουτσούμπας στον Πύργο για τις πυρκαγιές…

Χρήστος Βεργαναλάκης