Patra News
Ελλάδα

Κύκλωμα κοκαΐνης Θεσσαλονίκης: Έκαψε ζωντανό αντίπαλό του ο 38χρονος Βρετανός

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση του κυκλώματος που κατείχε ποσότητα – μαμούθ 300 κιλών κοκαΐνης, στη Θεσσαλονίκη. Έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα δύο θεωρούνται ηγετικά στελέχη ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων είναι ο αδελφός του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος αναζητείται.

Πρόκειται συγκεκριμένα για έναν 38χρονο άνδρα τον οποίο αναζητούσαν οι αστυνομικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας ως ύποπτο για δολοφονία. Οι πληροφορίες αναφέρουν συγκεκριμένα ότι ο 38χρονος φέρεται να είχε κάψει ζωντανό έναν άνθρωπο, πριν από μερικά χρόνια. Ο ίδιος βρίσκεται στα χέρια των ελληνικών Αρχών.

Ως άτομο με πολύ βαρύ ποινικό παρελθόν περιγράφουν οι ελληνικές Αρχές τον 38χρονο Βρετανό, που συνελήφθη στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης στη Θεσσαλονίκη για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για δολοφονία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 38χρονος φέρεται κατά το παρελθόν να είχε βασανίσει φρικτά άτομο με το οποίο είχε αντιπαλότητα και στη συνέχεια να το σκότωσε, περιλούζοντας τον με βενζίνη και βάζοντας του φωτιά ενώ ακόμη βρίσκονταν εν ζωή!

Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του, όχι μόνο αντιστάθηκε, αλλά χτύπησε έναν αστυνομικό και επιχείρησε να του αρπάξει το υπηρεσιακό όπλο, με τους άνδρες της ΕΚΑΜ να πέφτουν κυριολεκτικά πάνω του και να τον ακινητοποιούν πριν η κατάσταση ξεφύγει από τον έλεγχο.

Ο εν λόγω κακοποιός, είναι ο αδελφός του 41χρονου φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος, ο οποίος αναζητείται και θεωρείται ο άνθρωπος που διακινεί έως και το 15% της κοκαΐνης παγκοσμίως!

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι μαζί με τον 38χρονο συνελήφθησαν ακόμη στη Θεσσαλονίκη ένας 48χρονος, ένας 45χρονος και ένας 52χρονος, με την ΕΛ.ΑΣ. να δίνει στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση.

Θεσσαλονίκη: Ασκήθηκε δίωξη στους συλληφθέντες, παραμένουν υπό κράτηση
Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν νωρίτερα σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, υπό τη μορφή της εισαγωγής, μεταφοράς και κατοχής, κατ’ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, όπως επίσης για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Τα δύο παραπάνω αδικήματα είναι σε βαθμό κακουργήματος, ενώ επιπλέον η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της οπλοκατοχής και (κατά περίπτωση) της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων.

Και οι τέσσερις παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 4ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης για το φορτίο των 300 κιλών κοκαΐνης. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Βρετανοί ζήτησαν και πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την ερχόμενη Τετάρτη. Έως τότε, παραμένουν υπό κράτηση.

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση μιας εβδομάδας στους περιορισμούς – Την Τετάρτη η επαναξιολόγηση

news

Μανωλάδα: Αρπαξαν φωτιά παράγκες των εργατών από Μπαγκλαντές και Πακιστάν, κινδύνευσαν να καούν!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η Πάτρα ντυμένη στα ροζ θα αποχαιρετήσει σήμερα τη Λιολιώ Κολυπέρα

Χρήστος Βεργαναλάκης