Patra News
Ελλάδα

Κορoνοϊός: Συναγερμός για την ταχύτητα μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα

Όλο και περισσότερη ανησυχία προκαλεί σε ειδικούς και κυβέρνηση η εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα» του κορoνοϊού, με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο. Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας, σημείωσε ότι η Δέλτα δείχνει να χτυπά περισσότερο τους νέους, ακόμη και παιδιά, κι ότι μεταδίδεται ταχύτατα.
Συναγερμός στην κυβέρνηση από την απειλή της μετάλλαξης Δέλτα, με τους ειδικούς να έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στην Κρήτη, όπου εντοπίζονται και τα περισσότερα κρούσματα. Ο καθηγητής Τζανάκης μιλώντας στο Mega ότι τα περισσότερα κρούσματα στο νησί αφορούν σε νέους και παιδιά.

Αυτός είναι και ο λόγος που η επιτροπή εμβολιασμών επισπεύδει το σχέδιο για τον εμβολιασμό των εφήβων, με τη σχετική πλατφόρμα να ανοίγει μέσα στον Ιούλιο.

Επίθεση στη κυβέρνηση για τον χειρισμό της στην επικοινωνία του εμβολιαστικού προγράμματος εξαπέλησε από την Κρήτη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Την επόμενη εβδομάδα πάντως θα ξεκινήσουν στο νησί οι κατ οίκον εμβολιασμοί, ενώ θα ακολουθήσουν κι άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες πριν το φθινόπωρο.

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους πολίτες για εμβολιασμό –  Άκης Σκέρτσος: Δε θα κλείσει ξανά η οικονομία
Στο θέμα των εμβολιασμών που απασχολεί πολύ κυβέρνηση και επιστήμονες αναφέρθηκε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Άκης Σκέρτσος, με ανάρτηση του, τόνισε ότι δεν θα ξανακλείσει η οικονομία και ότι πλέον τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι μόνο για τους ανεμβολίαστους.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση κάνει ακόμα μία προσπάθεια να πείσει όσους είναι διστακτικοί να κάνουν το εμβόλιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος βρίσκεται στη Δράμα για την επέτειο εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης, προέτρεψε για μία ακόμη φορά όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Και η ανάρτηση του Άκη Σκέρτσου στο Facebook είχε αυτό το κεντρικό μήνυμα. Να μην αφήσουμε ανεκμετάλλευτο το καλοκαίρι και να εμβολιαστούμε όλοι το συντομότερο δυνατόν.

Μάλιστα ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κλείσει ξανά η οικονομία και η κοινωνία για να προστατευθούν οι ανεμβολίαστοι που έχουν καθολική και δωρεάν πρόσβαση στα εμβόλια.

Έγραψε επίσης ότι δεν πρόκειται να ληφθούν ξανά οριζόντια περιοριστικά μέτρα και ό,τι τα όποια περιοριστικά μέτρα δημόσιας υγείας θα είναι τοπικού ή σημειακού χαρακτήρα και θα αφορούν μόνο ανεμβολίαστους χωρίς να συνοδεύονται από οικονομική στήριξη.

Οι ανεμβολίαστοι – τόνισε – ανακτούν την κανονικότητα και τα δικαιώματά τους.

Πριν από λίγο και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είπε πως αυτή τη στιγμή το 44% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως και το γοργόν και χάριν έχει και πως αν η εθνική επιτροπή εμβολιασμών ανάψει πράσινο φως και για τον εμβολιασμό των ενηλίκων, επιχειρησιακά είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουν άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Παρόμοια Άρθρα

Η Ιερά Σύνοδος άδειασε ευθέως τον Δωδώνης για τις μεσαιωνικές κορώνες του για τις γυναίκες-θύματα βιασμών

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αμαλιάδα: Πένθος για το θάνατο πολύ γνωστού δικηγόρου

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΕΡΤ: Ετοιμάζει το νέο «Στην Υγειά μας» – Μεγάλο όνομα για παρουσιαστής

Nikoleta