Patra News
Slider Ελλάδα Πολιτική

Κεραμέως: Ηξεις αφήξεις για τις παρελάσεις. Και ναι και όχι…

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στα ΑΕΙ, είπε: «Πάνω από το 91% των καθηγητών των ΑΕΙ έχει εμβολιαστεί με δύο δόσειςΠάνω από 87% του προσωπικού επίσης με δύο δόσεις. Οι φοιτητές έχουν ανοδική πορεία, έχουμε ξεπεράσει το 77%των φοιτητών που έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μια δόση ή έχουν νοσήσει».
Όπως υπενθύμισε, όποιος θέλει να παρακολουθήσει δια ζώσης στα πανεπιστήμια είτε πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένος ή να έχει πιστοποιητικό νόσησης, διαφορετικά πρέπει να κάνει δυο εργαστηριακά τεστ την εβδομάδα, έχουν δοθεί κονδύλια για ενίσχυση του προσωπικού για εκτενέστερη τήρηση των μέτρων.
Σε ό,τι αφορά τις παρελάσεις, η υπουργός σχολίασε ότι η όποια λύση πιθανότατα θα αφορά και τις στρατιωτικές και τις μαθητικές. «Θα ακούσουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και εν συνεχεία θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ναι στις παρελάσεις με προστασία της δημόσιας υγείας», διευκρίνισε η ίδια.
Για την αξιολόγηση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμοστεί, καθώς είναι ένα εργαλείο για να γίνει η εκπαίδευση καλύτερη, αλλά και ένας ψηφισμένος νόμος του κράτους.
Τέλος, κάλεσε τους συνδικαλιστές να προβαίνουν σε ουσιαστικές προτάσεις αντί να αντιμάχονται την αξιολόγηση.

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αποσωληνώθηκε ο 14χρονος που κατέρρευσε ενώ έλεγε τα κάλαντα

Καρβουνιάρης

Κατάθεση- βόμβα στην δίκη Πισπιρίγκου από καθηγήτρια Ανοσολογίας και Γενετικής στο Ηνωμένο Βασίλειο

N. Nικολόπουλος: Γιατί η Frontex και η ακτοφυλακή παρακολουθούσαν επί σχεδόν ένα 24ωρο αυτό το πλωτό φέρετρο και δεν έκαναν την παραμικρή κίνηση να αποτρέψουν μια εντελώς προδιαγεγραμμένη τραγωδία;

Χρήστος Βεργαναλάκης