Patra News
Slider Ελλάδα

Κατακαίει τα πάντα η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας

    Πολύ δύσκολή παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας και η οποία έχει κάψει ήδη μεγάλη έκταση. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι Βαμβακιές, Μαυρολίμνη, Σχίνος, Σωτήρα, Μάζι και Παρασκευά. Προληπτικά επίσης εκκενώθηκαν και 2 μοναστήρια, του Αγίου Ιωάννη Μακρινού και της Αγίας Παρασκευής. Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, η φωτιά κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς το Αλεποχώρι. Καίει δασική περιοχή με πεύκα και πυκνή βλάστηση. Έχει σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σχίνο καθώς και στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου, από το 21ο χλμ προς Αλεποχώρι. Επιπλέον, σε διακοπή της κυκλοφορίας προχώρησε η Τροχαία και στη διασταύρωση Πόρτο Γερμενό-Ψάθα στο ρεύμα προς Ψάθα.

    Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου Δημήτρης Λάμπρου μίλησε για καμένα σπίτια στην ευρύτερη περιοχή. Μάλιστα ανέφερε πως η φωτιά έφτασε στη θάλασσα και ξανανέβηκε προς τα πάνω, λόγω των ανέμων που υπήρξαν.

    Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 182 πυροσβέστες, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα, 8 αεροσκάφη, 1 ελικόπτερο και ένα ελικόπτερο ως συντονιστικό.

    Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

    Παρόμοια Άρθρα

    ΑΔΜΗΕ: Τι απαντά στο δημοσίευμα για τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

    Nikoleta

    Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μπαίνει ξανά στη μάχη για την «Ελευθερία»

    news

    Οργώνει την Αχαϊα ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος για χάρη του ΣΥΡΙΖΑ

    Χρήστος Βεργαναλάκης