Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η Γαστούνη έχασε ένα εκλεκτό και άξιο τέκνο της…

Πένθος για τη Γαστούνη, που έχασε ένα εκλεκτό τέκνο της. Την Πέμπτη το απόγευμα πνίγηκε ενώ κολυμπούσε στην παραλία του Σουνίου ο άλλοτε Πρύτανης του ΕΜΠ, Διοικητής της ΔΕΗ και Υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος. Όπως είναι γνωστόν ήταν γιός της Ελένης Γ. Σισίνη και του πολιτικού μηχανικού Σπύρου Ξανθόπουλου.
Η είδηση προκάλεσε έντονα δυσάρεστα συναισθήματα σε γνωστούς και φίλους και το γεγονός έγινε μια μέρα πριν παραλάβει το βιβλίο του Κώστα Λούρμπα ‘’ΟΙ ΣΙΣΙΝΑΙΟΙ ΤΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ’’, που εκδόθηκε με δική του φροντίδα. Μάλιστα σκεπτόταν να κατέβει στη Γαστούνη για την παρουσίαση του βιβλίου και την ομιλία του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, που θα μιλούσε για τη συμβολή του Γ. Σισίνη στο Σύνταγμα της Τροιζήνος.
Ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος του Σπυρίδωνος και της Ελένης Γ. Σισίνη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 24/9/1936. Σύζυγός του είναι η Θάλεια Στρατάκου (29/7/1945) του Ιωάννη και της Ισμήνης. Απέκτησε από προηγούμενο γάμο του ένα παιδί: την Ελένη (15/4/1965), πολιτικό Μηχανικό, παντρεμένη με το Μηχανολόγο Μηχανικό Δημήτριο Τσούνη.
Όσον αφορά την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για τον τόπο του, τη Γαστούνη, ο Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος, ως Γενικός Δ/ντής ΔΕΗ, έδωσε εντολή το 1992 να υπογειωθούν τα δίκτυα της ΔΕΗ στο κέντρο της Γαστούνης και να απομακρυνθούν οι ακαλαίσθητοι μετασχηματιστές από την πλατεία Αγίου Νικολάου, την πλατεία Πεπελάση και από το Κέντρο Υγείας. Ως Υφυπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε συνέβαλε στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων του Δήμου μας, όπως το σχέδιο πόλης, η συντήρηση του υδατόπυργου, ο δρόμος Γαστούνης- Παλαιοχωρίου, η πλατεία Παλαιοχωρίου, ο δρόμος Κόροιβος-Αμπελόκαμπος, η δημιουργία κόμβου της Ολύμπιας οδού με την οδό Γαστούνης – Αρχαίας Ήλιδας – Φράγματος Πηνειού, η τοποθέτηση σηματοδοτών στον κόμβο της ΝΕΟ, η συντήρηση της οικίας Σισίνη και τα έργα ανάπλασης των γύρω χώρων κ.α.
Ιδιαίτερα έχει ενδιαφερθεί για την έκδοση των Αρχείων Σισίνη και την επαναφορά τους στη Γαστούνη, καθώς και για την αγορά και συντήρηση μιας αγροικίας των Σισιναίων στην περιοχή Σωστίου, που σήμερα κατέχει η οικογένεια Βλαγκούλη

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πάτρα

Δημητρίου

Ο Γιώργος Μπέσκος καλεί τον Νεκτάριο Φαρμάκη να παρέμβει για την οδό Κορίνθου στο Αίγιο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Συντριάδα Πύργου: από δις ισόβια, σε λίγο ελεύθεροι για τη δολοφονία του 77χρονυ

Χρήστος Βεργαναλάκης