Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η απεργία των ναυτών μπλοκάρει τα πλοία, κανένα πρόβλημα στην Πάτρα

Αγανακτισμένοι επιβάτες έξω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «blue star delos» στο Λιμάνι του Πειραιά που ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 07:25 το πρωί για Θήρα – Πάρο – Νάξο.
Ωστόσο, παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής αν το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα εκτελεστεί, καθώς μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχουν αποκλείσει την είσοδο του πλοίου πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού έχει προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα πλοία της ακτοπλοΐας (μόνο στον Πειραιά). Η συγκεκριμένη κινητοποίηση έχει κριθεί από το πρωτοδικείο Πειραιά παράνομη, αλλά όχι καταχρηστική.
«Δεν πρόκειται να αλλάξουμε στο ελάχιστο τον απεργιακό-αγωνιστικό μας σχεδιασμό!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), με αφορμή τη δικαστική απόφαση, καλώντας συνδικάτα-συλλογικότητες-σχήματα και φορείς, να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο λιμάνι του Πειραιά.

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 12 δρομολόγια πλοίων.
Σημειώνεται ότι τα υπόλοιπα 12 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας μετέφεραν την απεργιακή κινητοποίηση τους για την Πέμπτη 10 Ιουνίου (άρα στην Πάτρα και σε όλη την περιοχή τα δρομολόγια στα πλοία κανονικά), όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απεργιακές κινητοποιήσεις από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά.

Παρόμοια Άρθρα

Με τον Σκυλακάκη η Αυγερινοπούλου

Δημητρίου

Ο Προμηθέας το έριξε και στην σανιδοκωπηλασία!

Δημητρίου

Βραδιά Γιώργου Μητσάκη το Σάββατο στον Αλισσό!

Χρήστος Βεργαναλάκης