Patra News
Slider Ελλάδα Πολιτική

Ηχηρή παραίτηση του Διοικητή του Βενιζέλειου Νοσοκομείου. Εχει χάσει τη μπάλα ο Χρυσοχοϊδης

Ο Χάρης Λυδάκης, που ήταν Διευθυντής της Β’ Παθολογικής Κλινικής και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, και είχε αναλάβει Διοικητής στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Κρήτης, διαφωνεί με τη μετακίνηση παθολόγων από το Βενιζέλειο καθώς οι δύο παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου βρίσκονται υπό κατάρρευση λόγω έλλειψης προσωπικού.

Και έστειλε παραίτηση στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, που έχει χάσει τη μπάλα με τα χάλια του ΕΣΥ!

Να σημειωθεί ότι ο Χάρης Λυδάκης, ο οποίος παραιτήθηκε και από διοικητής και από Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζέλειου, στην επιστολή του προς τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφέρει χαρακτηριστικά «Οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου».

Η ηχηρή παραίτηση σχετίζεται άμεσα και κύρια με το σοβαρότατο θέμα των μετακινήσεων παθολόγων από το αποδεκατισμένο Βενιζέλειο, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρρευση.

Η επιστολή παραίτησης
«Αξιότιμε κε Υπουργέ και Διοικητά της 7ης ΥΠΕ,

Σήμερα έγινα αποδέκτης γραπτού αιτήματος για να υποδείξω όνομα ιατρού ειδικευμένου Παθολόγου για εφημεριακή κάλυψη της Παθολογικής κλινικής του ΓΝ Ρεθύμνου.

Έχοντας απόλυτη επίγνωση των θεσμικών μου υποχρεώσεων έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση της 7ης ΥΠΕ για να με μετακινήσει ως Παθολόγο στο ΓΝ Ρεθύμνου για να επιτελέσω την εν λόγω εφημερία.

Όπως είναι γνωστό, έχει εκφραστεί με προηγούμενο έγγραφο μου (Αρ. πρωτ. 29777/23-10-23) η υπηρεσιακή μου άποψη (απότοκος 25ετούς θητείας ως ειδικευμένου ιατρού στο ΕΣΥ) ότι οι συνεχιζόμενες μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων από το Νοσοκομείο μας σε άλλα νοσοκομεία δημιουργούν επιπλέον αποσταθεροποιητικές εστίες στην ήδη επιβαρυμένη συγκυριακή κρισιμότητα που βρίσκεται το Νοσοκομείο μας.

Κατόπιν των ανωτέρω, σας καταθέτω την παραίτηση μου από την θέση του Διευθυντού Ιατρικής Υπηρεσίας και του εκτελούντος χρέη Διοικητή του Νοσοκομείου.

Με τιμή
Ο εκτελών χρέη Διοικητή
Δρ Χαράλαμπος Λυδάκης
Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας
Προϊστάμενος Διευθυντής της Β ́ Παθολογικής κλινικής»

Παρόμοια Άρθρα

Τρέχει η Πυροσβεστική σε φωτιά στον Αη Βασίλη κοντά σε σπίτια

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ογκολόγος Μαλένας: Δεν είχε εν ζωή ηπατική ανεπάρκεια

Nikoleta

Νύχτα αγωνίας στην Φλώρινα με τα 5,3 Ρίχτερ!

Δημητρίου