Patra News
Ελλάδα

Εστίαση – Ποινές μόνο στα χαρτιά από τους ελέγχους κορoνοϊού

Στην πράξη, τα μαγαζιά, παρά τις παραβάσεις που τους βεβαιώνονται,  όχι απλά παραμένουν ανοιχτά αλλά λειτουργούν με σύμμαχο τη νομοθεσία.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα το πασίγνωστο κλαμπ στο κέντρο της Αθήνας. Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, καθ’ όλα ανοιχτό κι έτοιμο να υποδεχθεί κόσμο.  Σάββατο 14 Νοεμβρίου, επίσης σε λειτουργία, με τους πελάτες να περιμένουν για να μπουν. Τι αν μόλις στις 6 του μήνα είχε επιβληθεί λουκέτο 60 ημερών;

Σύλληψη σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος με επιβολή 60ήμερης αφαίρεσης άδειας λειτουργία, για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς τα απαραίτητα πιστοποιητικά και 2 παραβάσεις σε ισάριθμους πελάτες, ανέφερε σε ανακοίνωση της η αστυνομία.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος των ιδιοκτητών του καταστήματος επειδή, προσέφυγαν κατά της ποινής και μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση, λειτουργούν με τις ευλογίες του κρατικού μηχανισμού.

Προσφύγαμε όπως ο νόμος μας ορίζει στα αρμόδια όργανα κατά αυτής της απόφασης και μέχρι την εκδίκαση έχουν δικαίωμα λειτουργίας του μαγαζιού, δήλωσε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης – δικηγόρος ιδιοκτητών καταστήματος.

Με απλά λόγια οι ελεγκτές επιβάλλουν ένα λουκέτο σε ένα νυχτερινό κέντρο, μετά το νυχτερινό κέντρο προσβάλει το λουκέτο, που πλέον μένει στην θεωρία και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Διεπιστώθη παράβαση για λογαριασμό των εντολέων μου, ωστόσο ο ισχυρισμός είναι ότι ο κόσμος ο οποίος έγινε η μέτρησή του αφορούσε έτερο μαγαζί καθώς έχουν κοινή αυλή, πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Έτσι καταστήματα μπορούν να συνεχίζουν να λειτουργούν νόμιμα ακόμα και μετά από 2 και 3 παραβάσεις.

Μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού το θέμα διερευνάται από την γενική γραμματεία εμπορίου και όπως ανέφερε στο Live news ο κύριος Σωτήρης Αναγνωστόπουλος μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για τα καταστήματα τα οποία λειτουργούν παρά την διαπίστωση παραβάσεων.

Απεργία στην εστίαση
Την ίδια στιγμή με μαύρα μπαλόνια βγήκαν στου δρόμους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης σε όλη τη χώρα.

Δεν θα παζαρέψουμε άλλο τη ζωή μας, φώναζαν οι επιχειρηματίες της εστίασης, ενώ διαμαρτυρία με κατεύθυνση την Βουλή έκαναν οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας.

Στους δρόμους βγήκαν και οι καταστηματάρχες της Πάτρας. Οι πολίτες αντίκρισαν κλειστές πόρτες και άδειες καρέκλες σε όλη τη χώρα.

Οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης αντιδρούν στα περιοριστικά μέτρα που έχει επιβάλλει η πανδημία και στην διενέργεια ελέγχου των πελατών τους ενώ ζητούν και επιπλέον οικονομική στήριξη.

Παρόμοια Άρθρα

Παράταση μιας εβδομάδας στους περιορισμούς – Την Τετάρτη η επαναξιολόγηση

news

Κακοκαιρία: Πολικές θερμοκρασίες μέχρι -10 βαθμούς το Σάββατο

Nikoleta

Φολέγανδρος: Πως μία γυναίκα οδήγησε στην σύλληψή του 30χρονου – Πετούσε πέτρες στους αστυνομικούς!

Nikoleta