Patra News
Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Ψάχνουν το 12ο μέλος του «τάγματος θανάτου»

Tο τρίτο αυτοκίνητο «φάντασμα» και τον άγνωστο οδηγό του αναζητούν οι αρχές που προσπαθούν να ολοκληρώσουν το παζλ της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του 19χρονου Άλκη. Το 12ο μέλος του «τάγματος θανάτου», σύμφωνα με τις περιγραφές των υπόλοιπων κατηγορούμενων, είναι «κάτοικος Ωραιοκάστρου», έχει ύψος 1,70, είναι περίπου 23-24 ετών και την ημέρα της δολοφονίας ήταν αξύριστος και φορούσε σκούφο. Με τη σύλληψη του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, «η αστυνομία θεωρεί ότι θα έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των υπευθύνων για αυτή την αποτρόπαια πράξη».

«Πήγα να πάρω το αμάξι που το είχα αφήσει στην Τούμπα. Με πέταξε εκεί ένας μεγάλος που δεν θέλω να πω το όνομα του και δεν έχει σχέση με το περιστατικό», είπε ο 23χρονος πρώτος συλληφθέντας, στην ανακρίτρια αναφερόμενος πιθανότατα στον άγνωστο οδηγό. Οι αρχές δεν έχουν ακόμα διευκρινίσει αν το προσωνύμιο αφορά την θέση του στην ιεραρχία των χούλιγκαν ή στην ηλικία του. Άγνωστο παραμένει για την αστυνομία και το αν ο συγκεκριμένος άνδρας είχε ενεργή συμμετοχή στην δολοφονική επίθεση.

Από το βιντεοληπτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους οι αρχές, φαίνεται ότι το «τάγμα θανάτου» των 12 ατόμων, ήταν χωρισμένο σε τρείς υποομάδες. Η κάθε μια από αυτές κινήθηκε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου με διαφορετικό αυτοκίνητο. Το «σαφάρι» ξεκίνησε από την Παλαιών Πατρών Γερμανού. Στην οδό Θεοδώρου Γαζή εντόπισε το ένα από τα Ι.Χ. τα θύματα και τότε ανέλαβαν δράση οι επιβάτες του δεύτερου που επιτέθηκαν και σκότωσαν. Το τρίτο όχημα αποτέλεσε την οπισθοφυλακή.

Όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση η «αγέλη θανάτου» επέβαινε στο σκουρόχρωμο POLO. Πίσω από το τιμόνι του βρισκόταν ο άγνωστος δράστης, συνοδηγός ήταν ο 25χρονος «Αθηναίος» με το μαχαίρι και στο πίσω κάθισμα καθόταν ο 21χρονος πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας νέων του ΠΑΟΚ με το ματωμένο δρεπάνι. Στο ίδιο όχημα επέβαινε και ο 23χρονος αρχικός κατηγορούμενος με το στειλιάρι. Μια από τις καταθέσεις μάλιστα δεν αποκλείει να υπήρχε και 5ος επιβάτης, κάτι που θα σήμαινε ότι η ομάδα κρούσης είχε ακόμα περισσότερα άτομα. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που δεν έχει εντοπιστεί, όταν ξεκίνησε το δολοφονικό «σαφάρι», ήταν τρίτο στη σειρά και ήταν αυτό που σταμάτησε στην οδό Θεοδώρου Γαζή.

Στην αυτοκινητοπομπή του θανάτου, προπορευόταν ένα λευκό CITROEN και ακολουθούσε δεύτερο ένα μαύρο RENAULT. Σε αυτό από την εξερεύνηση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, ταυτοποιήθηκε DNA του Άλκη που εντοπίστηκε στο κάθισμα και το πατάκι. Παράλληλα βρέθηκαν αιματηρές κηλίδες και άλλα γενετικά στοιχεία. Από αυτό το όχημα, οι δράστες κατά την διαφυγή του έβγαλαν και πέταξαν το κάλυμμα του καθίσματος που είχε αίμα, ενώ ένας από τους επιβάτες του πέταξε το μαχαίρι που κρατούσε στον υπόνομο.

Παρόμοια Άρθρα

Kαζίνο Ρίο: Γι’ αυτό απολύθηκε ο Βασίλης Βασιλείου

Χρήστος Βεργαναλάκης

Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας καταγγέλλουν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για…εργολαβίες

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βροχές μέχρι τις 5 Ιουλίου – Δείτε σε ποιες περιοχές

Nikoleta