Patra News
Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Η φιλοζωική κατέθεσε πολιτική αγωγή κατά του Μ.Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία του σκυλιού

Η φιλοζωική που έδωσε με υιοθεσία το σκυλί στην Καρολάιν, κατέθεσε πολιτική αγωγή κατά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της Roxy.

Το σκυλάκι αυτό ήταν η τρίτη επιλογή του ζεύγους σύμφωνα με το φιλοζωικό σωματείο Μαραθώνα που έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για τη ζωοκτονία.

Σε τηλεοπτική εκπομπή, μεταδόθηκε πως όταν γεννήθηκε η Λυδία, η κόρη του ζευγαριού, ο πιλότος και η 20χρονη ήθελαν ένα σκυλάκι για να τα μεγαλώσουν παράλληλα.

Ωστόσο, άργησαν να πάνε στο ραντεβού και η πρώτη τους επιλογή πάρθηκε από άλλους, με τον 33χρονο τελικά να διαλέγει τη Roxy.

Η χαρακτηριστική ατάκα που είπε ο καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος όταν είδε το σκυλάκι και κυριολεκτικά ανατριχιάζει ήταν πως: «θα τη μεγαλώσω σαν να ήταν παιδί μου».

Η Ευαγγελία Τσανοπούλου, δικηγόρος του σωματείου μιλώντας στην εκπομπή επεσήμανε πως ήδη υπάρχει η δήλωση παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας.

Στο σωματείο μάλιστα, τα μέλη έμαθαν έκπληκτοι την συγκλονιστική δολοφονία της Καρολάιν αλλά και τον θάνατο του σκυλιού.

Όπως διεμήνυσε η κα Τσανοπούλου: «θα επιδιώξουμε τη μέγιστη των ποινών» για το αδίκημα της ζωοκτονίας που πλέον έχει κακουργηματικό χαρακτήρα και επισύρει μέχρι και 10 έτη κάθειρξης.

Το πρόστιμο κυμαίνεται από 50 με 100 ευρώ την ημέρα, άρα η αποζημίωση μπορεί να φτάσει έως και τα 100.000 ευρώ συν το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ.

«Το σκυλί κρεμάστηκε κυριολεκτικά από τη σκάλα. Δεν το έπνιξε πριν και το κρέμασε μετά, εν ψυχρώ του πέρασε το λουρί και το κρέμασε όπως κατέθεσαν και οι αστυνομικοί» σημείωσε η δικηγόρος.

Παρόμοια Άρθρα

«Για το Νομοσχέδιο Χατζηδάκη ούτε οι μισοί δεν βγήκαν…»

Χρήστος Βεργαναλάκης

Γλυκά Νερά: Οι τρεις αντιφατικές εκδοχές του Αναγνωστόπουλου για το πώς σκότωσε την Καρολάιν

Nikoleta

Εφυγε από τη ζωή μια αυθεντική αγωνίστρια της Αριστεράς

Χρήστος Βεργαναλάκης