Patra News
Slider Ελλάδα Οικονομία

Γιατί η Gazprom κλείνει για μια εβδομάδα τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου στην Ελλάδα

Η Gazprom κόβει σήμερα, Τρίτη, τον εφοδιασμό της Ελλάδας με φυσικό αέριο.

Πληροφορίες από την ενεργειακή αγορά αναφέρουν ότι η διακοπή δεν είναι αιφνίδια αλλά υπήρξε προηγούμενη ενημέρωση και χρονικό περιθώριο για να διασφαλιστεί η τροφοδοσία της χώρας με υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις εγκαταστάσεις της Ρεβυθούσας.

Δεδομένου, ωστόσο, ότι η Gazprom έχει προχωρήσει το τελευταίο διάστημα σε μείωση της ροής ή σε πλήρη διακοπή της τροφοδοσίας ευρωπαϊκών χωρών, ύστερα από την εισβολή στην Ουκρανία, δημιουργεί εύλογη ανησυχία. Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι τα σενάρια που έχουν τεθεί στο τραπέζι ήδη από την αρχή της κρίσης περιλαμβάνουν και το ενδεχόμενο πλήρους διακοπής της ροής ρωσικού φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από αρμόδιες πηγές, η εβδομαδιαία διακοπή που ξεκινά σήμερα (Τρίτη 22/6), οφείλεται στην ετήσια προγραμματισμένη συντήρηση του Turk Stream και δεν αναμένεται να επηρεάσει την ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η τροφοδοσία της χώρας θα συνεχιστεί μέσω των υπόλοιπων συμβάσεων αερίων αγωγού (κυρίως μέσω του αγωγού ΤΑΡ) και με υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρεβυθούσα όπου έχει ληφθεί μέριμνα να υπάρχουν υψηλά αποθέματα.

Παρόμοια Άρθρα

Το «ευχαριστώ» της οικογένειας Μαχαίρα στο πένθος της

Δημητρίου

Πάτρα: Ανήλικος ρομά άρπαξε πορτοφόλι μάνας που μετέφερε το ΑΜΕΑ παιδάκι της…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Η Δημοτική Αρχή Πατρέων τιμά την 47η Επέτειο του Πολυτεχνείου καταθέτωντας στεφάνι στο παράρτημα και στην παλαιά ασφάλεια

Nikoleta