Patra News
Slider Ελλάδα

Αυτός είναι ο Αρχιμανδρίτης που πέθανε

Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος μετά βαθυτάτης θλίψεως αναγγέλλει την αιφνίδιο κοίμηση του τακτικού Ιεροκήρυκος π. Σεραφείμ Ζαφείρη (είναι ο ιερέας που πνίγησε στην Αγία Μαρίνα Στυλίδας).
Ο μακαριστός π. Σεραφείμ εκοιμήθη σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου νωρίς το μεσημέρι σε ηλικία 61 ετών.
Ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης γεννήθηκε στο Βόλο στις 27 Νοεμβρίου 1959. Γόνος ευσεβών γονέων του Τρύφωνος και της Σοφίας, από πολύ νωρίς έδειξε την κλήση του στην Ιερωσύνη και τον πόθο της αφιερώσεως του στον Θεό.
Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή του ΕΚΠΑ και από νεαράς ηλικίας προσεκολλήθη κοντά σε πνευματικούς Πατέρες της Αδελφότητος Θεολόγων “Ο Σωτήρ”, όπου και διακονούσε το Ιεραποστολικό έργο της Αδελφότητος μετά ένθερμου ζήλου και αγάπης.
Το 1998 εκάρη Μοναχός στην Ιερά Μονή Αγάθωνος, της οποίας υπήρξε αδελφός, υπό των σεπτών χειρών του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, λαβών το όνομα Σεραφείμ εις μνήμην του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Σεραφείμ Τίκα.
Διορίσθηκε τακτικός Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και με το χάρισμα του Θείου Λόγου με το οποίο τον είχε προικίσει ο Θεός, περιόδευε την Φθιώτιδα από χωριό σε χωριό και από πόλη σε πόλη και κήρυττε την αγάπη του Χριστού και την σωτηρία των ανθρώπων.
Από την Αδελφότητα «Σωτήρ» διορίσθηκε πνευματικός υπεύθυνος της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, μόλις ανέλαβε τα ηνία της Μητροπόλεως, του ανέθεσε καθήκοντα Διευθυντού του Γραφείου Συντονισμού Θείου Κηρύγματος και αντιμετωπίσεως Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεως.
Από πολλών ετών διετέλεσε Ραδιοφωνικός παραγωγός στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (89,4 Fm) με εκπομπές κυρίως αντιαιρετικού χαρακτήρα και η φωνή του ταξίδευε σε όλο τον κόσμο.
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμ. π. Σεραφείμ Ζαφείρη θα τελεσθεί την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 13:00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία!

Παρόμοια Άρθρα

Χαλάει πάλι ο καιρός!

Δημητρίου

Αρναούτογλου: «Βόμβα» για νέο κύμα κακοκαιρίας – Πότε έρχεται

Nikoleta

Η Εφη Θώδη έδωσε ρεσιτάλ τραγουδώντας Τραννό και Kings (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Χρήστος Βεργαναλάκης