Patra News
Ελλάδα

Αυτά είναι τα φθηνότερα νησιά των Κυκλάδων

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η ζέστη όσο πάει γίνεται πιο ανυπόφορη.

Δυστυχώς, για τους περισσότερους φέτος όλα δείχνουν πως δεν θα πάνε διακοπές σε κάποιο νησί ή άλλα μέρη της Ελλάδας, αφού οι οικονομικές δυσκολίες της παρούσας χρονικής περιόδου δεν το επιτρέπουν.

Οπότε τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Καλοκαίρι στην Αθήνα; Φυσικά η απάντηση είναι «όχι», γιατί πάντα υπάρχει μία λύση σε κάθε δυσκολία.

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τα μικροσκοπικά νησιά των Κυκλάδων που προσφέρονται για οικονομικές -στο μέτρο του δυνατού- διακοπές.

Ανάφη

Η Ανάφη είναι ένας μικρός παράδεισος, με ανέγγιχτες φυσικές καλλονές και παραδεισένιες παραλίες με κρυστάλλινα νερά. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Ανάφη με διαταγή του Απόλλωνα ανεφάνη από το βυθό του Αιγαίου, για να προσφέρει καταφύγιο στους Αργοναύτες.

Πρόκειται για ένα γραφικό, μποέμ νησί, με αυθεντικό κυκλαδίτικο άρωμα και μια παρθένα ομορφιά που σπανίζει στη σκιά της κοσμοπολίτικης Σαντορίνης. Θα βρείτε δίκλινα από 50 μέχρι και 80 ευρώ τη βραδιά.

Δεν υπάρχουν παρά λιγοστά καφέ και ταβερνάκια -με αρκετά οικονομικές τιμές-, ενώ οι αποστάσεις είναι τόσο μικρές, που μπορείτε άνετα να γυρίσετε την Ανάφη με τα πόδια ή αξιοποιώντας την τοπική συγκοινωνία (στο νησί υπάρχει ΚΤΕΛ).

Αμοργός

Όποιος επισκεφτεί την Αμοργό θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία Απέραντο Γαλάζιο γυρίστηκε εδώ. Το ιδιαίτερα μεγάλο υψόμετρο του βραχώδους νησιού κάνει τη θέα της θάλασσας του Αιγαίου αφοπλιστική, ενώ οι παραλίες της Αμοργού με τα κρυστάλλινα, πεντακάθαρα νερά και τις σπηλιές τους μαγεύουν τον επισκέπτη.

Η Αμοργός είναι ένα νησί μεγαλύτερο από τα παραπάνω και έτσι παρέχει μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για όλα τα βαλάντια, με τους επίδοξους παραθεριστές να βρίσκουν διαμονή ακόμα και στα 25 ευρώ τη βραδιά κατ’ άτομο (75 ευρώ για τρία άτομα δηλαδή)!

Πρέπει, βέβαια, να επισημάνουμε ότι θα χρειαστείτε κάποιο μεταφορικό μέσο για να το εξερευνήσετε πλήρως, ωστόσο θα περπατήσετε και πολύ (οι συναντήσεις με τα σκαλιά θα είναι… συχνές). Ωστόσο, το φθηνό και ποιοτικό φαγητό θα εξισορροπήσει κάπως την κατάσταση, από άποψη μπάτζετ.

Σίκινος

Ταξιδέψτε στη Σίκινο, το μικρό νησί των νοτίων Κυκλάδων που ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει και οι κάτοικοί του έχουν διατηρήσει αναλλοίωτο το παραδοσιακό χρώμα. Η Σικινος θα σας συνεπάρει με τις φυσικές ομορφιές της. Τοπίο αυθεντικά κυκλαδίτικο, όπου κυριαρχούν οι αναβαθμίδες με τις ξερικές καλλιέργειες, οι ξερολιθιές, τα πολυάριθμα ξωκλήσια και φυσικά οι καταπληκτικές παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά.

Εάν θέλετε να γλιτώσετε το κόστος μεταφοράς του αυτοκινήτου αλλά και της βενζίνης σας, η Σίκινος είναι ό,τι πρέπει για ήρεμες διακοπές χωρίς μεταφορικό μέσο καθώς είναι μεν μικροσκοπική αλλά ποτέ δεν θα τη βαρεθείτε! Μάλιστα, ο μεγαλύτερος ασφαλτοστρωμένος δρόμος του νησιού δεν ξεπερνά τα 8 χιλιόμετρα.

Το νησί αυτό έχει γαλαζοπράσινα νερά, μια υπέροχη και πανοραμικά χτισμένη Χώρα, αλλά και περιποιημένα ενοικιαζόμενα δωμάτια που μπορείτε να βρείτε ακόμα και στα 70 ευρώ τη βραδιά τον Αύγουστο.

Δονούσα

Η Δονούσα αποτελεί το βορειότερο νησί του συμπλέγματος των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων βρίσκεται μεταξύ της Νάξου και της Αμοργού. Σύμφωνα με τη μυθολογία, στη Δονούσα έκρυψε ο Διόνυσος την Αριάδνη, για να μην τη βρει ο Θησέας.

Στην Δονούσα, ακόμα και με 60 ευρώ το βράδυ μπορείτε να βρείτε δίκλινο για τα μέσα του Ιουλίου στη μικροσκοπική Δονούσα, εκεί όπου το αυτοκίνητο όχι μόνο δεν είναι απαραίτητο, αλλά καταντάει και περιττό.

Μέσα σε πέντε περίπου ώρες, ο ταξιδιώτης μπορεί να δει και τα τέσσερα μικρά χωριουδάκια της Δονούσας, ενώ αξίζει να γυρίσετε και τις λιγότερο γνωστές παραλίες του νησιού όπως είναι εκείνη του Σταυρού, καθώς και το Λιβάδι, το Φύκιο και την Τρυπητή.

Παρόμοια Άρθρα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Απέναντί της σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης – Τι αναμένεται στη δίκη

Nikoleta

Πέθανε από καρκίνο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών και στέλεχος της ΝΔ και του Ολυμπιακού…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Απίστευτη καταγγελία βιοτεχνών κατά του Δήμαρχου Μπέου, ότι τους είπε «σας γράφω στα…τέτοια μου»

Χρήστος Βεργαναλάκης