Patra News
Slider Ελλάδα

Αυτά είναι τα δύο παλληκάρια που χάθηκαν την ώρα του καθήκοντος στην Κάρυστο

Η πτώση του Canadair CL–215 το οποίο επιχειρούσε στο μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανιστό Καρύστου στην Εύβοια, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πληρώματός του, δύο Ιπταμένων της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, ηλικίας 34 και 27 ετών.

Ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ΓΕΑ για το θάνατο των δύο πιλότων η υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε στη Βουλή τα ονόματα των δύο νεκρών πιλότων και η Ολομέλεια του σώματος κράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Όπως φάνηκε εξαρχής από τα πλάνα της ΕΡΤ, δεν υπήρχαν περιθώρια για οποιαδήποτε αντίδραση από το πλήρωμα του αεροσκάφους.

Το Canadair που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, έπεσε σε ρεματιά στο χωριό Ποτάμι. Στην περιοχή έσπευσαν στρατιωτικά συνεργεία για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους, ενώ ενεργοποιήθηκε το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Παρόμοια Άρθρα

Απαγορευτικό απόπλου στο λιμάνι της Κυλλήνης για Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ν. Τσούκαλης: Αυτός θα έπρεπε να ήταν ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δυτ. Ελλάδας για έλλειψη ασθενοφόρων: Και αύριο, πού θα γίνει το μοιραίο;