Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ για την Ηλεία: Την έχουν σβησμένη από το χάρτη!

 

«Η Ηλεία είναι μια περιοχή σβησμένη από τον χάρτη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, χθες, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση για τις υποδομές που δεν υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή Ηλείας, Αχαΐας και Ιονίου, επικεντρώθηκε στον Νομό Ηλείας, αναφέροντας πως ενδεχομένως η κυβέρνηση να εκδικείται την Ηλεία λόγω χαμηλών ποσοστών της ΝΔ!

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

«Η υπόθεση της Πατρών-Πύργου προσομοιάζει με αυτό που έχει κάνει στους Θεσσαλονικείς ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με το μετρό. Νομίζω ότι θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το εάν η επιλογή του ήταν τελικά επιλογή εκδίκησης απέναντι στους πολίτες κυρίως της Ηλείας και συνολικά της περιοχής σας… Δεν ξέρω για ποιον λόγο, ενδεχομένως επειδή δεν είναι ικανοποιημένος από τα ποσοστά του κόμματός του… Αλλά, η περιοχή της Ηλείας είναι μια περιοχή σβησμένη από τον χάρτη! Εδώ δεν μιλάμε για μια διαδικασία που καθυστερεί, ενώ θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί, όπως στη Θεσσαλονίκη. Εδώ μιλάμε για κάτι χειρότερο. Μιλάμε για εργολαβίες που είχαν ξεκινήσει και ανεστάλη η διαδικασία υλοποίησής τους, για να ξαναγίνει διαγωνισμός, ενώ γνώριζαν προφανώς, ή θα έπρεπε να γνωρίζουν, ότι δεν υπήρχαν εξασφαλισμένα κονδύλια για να ξαναγίνει με διαφορετικό τρόπο ο διαγωνισμός από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και έχει πάει στις καλένδες! Και καθημερινά μετράμε απώλειες ανθρώπινων ζωών! Και είναι ένα οδικό δίκτυο ντροπή για τη χώρα μας το 2021.

Αναφέρομαι σε μια λογική εκδίκησης για τι είδαμε τι συνέβη και σε σχέση με τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στην Ηλεία. Εδώ έφτασαν μέχρι και οι βουλευτές της ΝΔ να έχουν εξαγριωθεί με αυτή την τακτική.

Σε ότι αφορά συνολικά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ακριβώς επειδή είναι από τις πιο αδικημένες Περιφέρειες, ο στόχος μας είναι να κερδίσει αυτά που αξίζει. Συνολικά ο σχεδιασμός μας για το Ταμείο Ανάκαμψης και την ανακατανομή των πόρων, εντάσσει την περιφερειακή στήριξη, δηλαδή την ισόρροπη ανάπτυξη των Περιφερειών της χώρας μας. Είναι ένας σχεδιασμός που σήμερα δεν υπάρχει και πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έλλειμμα. Πρέπει να κατανεμηθούν πόροι σε όλες τις Περιφέρειες με βάση τις ανάγκες τους».

 

Παρόμοια Άρθρα

Ούτε απόψε έδωσε χρίσμα το ΠΑΣΟΚ στον Καρπέτα! Περίεργη κωλυσιεργία…

Εκδηλώσεις μνήμης για το Μπλόκο των Προσφυγικών το Σαββατοκύριακο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Νέες αποκαλύψεις για την ψυχολόγο της Κάρολαϊν – Τι ισχυρίζεται για τη Μεγάλη Στοά

Nikoleta