Patra News
Slider Ελλάδα Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Αδειάζει από γιατρούς το Νοσοκομείο «Α. Ανδρέας». Παραιτούνται και φεύγουν!

Επτά παραιτήσεις γιατρών, και μάλιστα από τμήμα της πρώτης γραμμής, απαριθμεί τους τελευταίους μήνες ο «Αγιος Ανδρέας». Τέσσερις ακτινολόγοι, ένας παθολόγος, μία αναισθησιολόγος και ένας καρδιολόγος υπέβαλαν παραίτηση είτε για να ιδιωτεύσουν είτε για να εργαστούν στο εξωτερικό με πιο δημοφιλή προορισμό την Κύπρο.

Ως αιτίες, των παραιτήσεων, αναφέρονται η υπερεργασία και οι χαμηλότατες αμοιβές που λαμβάνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας σε συνδυασμό με την απαγόρευση της παράλληλης λειτουργίας τους ως ιδιώτες γιατροί. Κάτι που δεν ισχύει για τους πανεπιστημιακούς.

H τελευταία παραίτηση ήταν αυτή του διευθυντή του Ακτινολογικού Τμήματος, Δημήτρη Ηλιόπουλου. Από το ίδιο τμήμα έχουν παραιτηθεί τους προηγούμενους μήνες οι: Μαργαρίτα Ντόντη, Σάντρα Καζαντζή, Παναγιώτης Σερέτης.

Σε αυτούς θα πρέπει να προσθέσουμε τον παθολόγο Γιώργο Καλογερόπουλο, την αναισθησιολόγο η οποία μάλιστα επιφορτίστηκε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας με τη λειτουργία της ΜΕΘ Κορονοϊού, Πατρούλα Μανωλοπούλου και τον καρδιολόγο Νίκο Γράψα.

Στο ερώτημά πώς καλύπτονται αυτά τα κενά, ο διοικητής του νοσοκομείου, Ηλίας Θεοδωρόπουλος, μας απάντησε: «Αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι η αποχώρηση από το νοσοκομείο είναι προσωπική επιλογή του κάθε γιατρού και εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Μακάρι να μην παραιτούνταν. Από κει και πέρα, όμως, το νοσοκομείο μας συνεχίζει την πορεία του.

Σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας προσπαθούμε να καλύψουμε τα κενά. Πιστεύω ότι εάν άμεσα υιοθετηθούν οι ταχύτατες διαδικασίες πρόσληψης που ανακοίνωσε από την Πάτρα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

Παρόμοια Άρθρα

Μητσοτάκης: Παράθυρο για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών

Δημητρίου

ΟΣΕ: Μπαίνει ξανά σε λειτουργία η γραμμή Κιάτο-Αίγιο

Κ. Πελετίδης: Αθάνατος…

Χρήστος Βεργαναλάκης