Patra News
Slider Εκκλησία

Ολα όσα είπε κι έφαγε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στον ΙΟΠ

Ηταν μια δύσκολη ημέρα η χθεσινή για τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμο, όσο και ψυχοφθόρα, καθώς προεξήρχε της νεκρωσίμου ακολουθίας του μακαριστού Μητροπολίτη πρώην Ηλείας & Ωλένης Γερμανού, με τον οποίον συνδεόταν και συνεργαζόταν επί σειρά ετών.
Παρά την κόπωση του 84χρονου ιεράρχη, από το αυθημερόν ταξίδι του στον Πύργο, ήταν ευδιάθετος και προσιτός κατά τη στάση που έκανε στην Πάτρα – επιστρέφοντας στην Αθήνα – για γεύμα στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο.
«Ηταν ένας σπουδαίος Ιεράρχης και έδειχνε συνεχή μέριμνα για το ποίμνιό του», σχολίασε για τον Γερμανό.
Δεν παρέλειψε να τα πει και με τους ιδιοκτήτες του καταστήματος καθώς και με αρκετούς πελάτες που συνέτρωγαν.
Στον Μακαριώτατο δόθηκε και η ευκαιρία να συζητήσει διάφορα εκκλησιαστικά θέματα με τους δυο Μητροπολίτες που τον συνόδευσαν, Πατρών Χρυσόστομο και Ναυπακτίας & Αγίου Βλασίου Ιερόθεο.
Πληροφορίες αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα η ούτως ή άλλως συνεχής συνεργασία που έχει μαζί τους θα ενταθεί ακόμη περισσότερο και δεν αποκλείεται να ξαναδούμε τον Μακαριώτατο στα μέρη μας. Αυτό φαίνεται να το υποσχέθηκε κατά την αναχώρησή του.
Για την ιστορία, το μενού των Ιεραρχών είχε καλαμαράκια, χταποδάκι και σαλάτες, με τον Μακαριώτατο να κάνει λόγο για «εκπληκτική κουζίνα»!

Παρόμοια Άρθρα

Ν. Μοίραλης από την Κόρινθο: Το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ευχάριστη έκπληξη των εκλογών

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Πετράκος υμνεί τον Τζόκοβιτς και τον χαρακτηρίζει θρύλο επειδή δεν εμβολιάζεται!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πάει κι αυτός ο Πάπας;

Δημητρίου