Μεχρι τις 10 Μαϊου, οπότε και αναμένεται να καθαρογραφεί η δικαστική απόφαση, θα παραμείνουν στην εργασία τους οι συμβασιούχοι του Δήμου Πατρέων.
Ως γνωστόν έχασαν  την υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει για να παραμείνουν στην εργασία τους, αφού η Δημοτική Αρχή Πελετιδη, στάθηκε απέναντί τους.
Ο Δήμαρχος του ΚΚΕ στην Πάτρα, όπως αποδείχθηκε, δεν λύγισε ούτε μπροστά στη θέα των παιδιών των εργαζομένων, που είχαν σπεύσει στο Δημαρχείο, για να συμπαρασταθούν στον αγώνα για εργασία των γονιών τους.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Παντελής Κανελλόπουλος δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα:

«Το σχέδιο εκκαθάρισης από τη δημοτική αρχή έχει μπει, πλέον, στην τελική του φάση. Οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους. Αν νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν τόσο εύκολα από εμάς είναι οικτρά γελασμένοι. Το μεγαλύτερο όπλο μας είναι η ενότητα. Θα μας βρίσκουν κάθε μέρα έξω από το Δημαρχείο. Δεν θα λυγίσουμε, θα κερδίσουμε. Διεκδικούμε το πολύτιμο αγαθό της εργασίας, της αξιοπρέπειας. Αν θεωρούν στον χώρο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι ο εργαζόμενος είναι κόστος, τότε γιατί κατηγορούν τα άλλα κόμματα; Στον Δήμο της Αθήνας με έναν δήμαρχο από το ΠΑΣΟΚ μαζεύτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο και πήραν μια απόφαση. Εμείς δεν έχουμε χρώματα».