Patra News
Πολιτισμός Χωρίς κατηγορία

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ: ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΧΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ “ΕΙΜΑΙ ΑΓΑΠΗ”

Πόσο σημαντική είναι η ατομική ελευθερία και η Αυτο-Αγάπη.

Καινούργια επίσημη κυκλοφορία για την Καλλιόπη Ηλιοπούλου, η οποία επιστρέφει ανανεωμένη για να

μοιράσει Αγάπη και Χαμόγελα.

«Είμαι Αγάπη» ο τίτλος του νέου της τραγουδιού σε μουσική δική της και σε στίχους της Αναστασίας Δούμα.

Πίσω από το βιντεοκλίπ βρίσκεται ο Τάκης Δαμάσχης (C:REAL). Η ενορχήστρωση ανήκει στον Γιάννη Θάνο (Στούντιο Ηχόμετρο).

Από 16/4 κυκλοφορεί σε όλες τις επίσημες ψηφιακές πλατφόρμες παγκοσμίως από το προσωπικό της label (©+℗ Kalliopi Iliopoulou).

Follow Kalliopi Iliopoulou

On: https://linktr.ee/KalliopiIliopoulou

On TikTok: https://www.tiktok.com/@kalliopiiliop…

On Facebook Page: https://www.facebook.com/kalliopiiliopoulou.calliope

On Instagram: https://www.instagram.com/kalliopiiliopoulou.calliope/

On YouTube: https://www.youtube.com/@kalliopiiliopoulou

 

Genre: alternative Pop/Rock

Συντελεστές

Στίχοι: Αναστασία Δούμα

Μουσική: Καλλιόπη Ηλιοπούλου

 

Ενορχήστρωση/μίξη/mastering: Γιάννης Θάνος (John Thanos)

Ακουστική κιθάρα/φωνητικά: Καλλιόπη Ηλιοπούλου

Πιάνο/προγραμματισμός/ηλεκτρική κιθάρα/μπάσο/τύμπανα:

Γιάννης Θάνος (John Thanos)

 

Η ηχογράφηση έγινε στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΗΧΟΜΕΤΡΟ

Σκηνοθεσία/μοντάζ: Τάκης Δαμάσχης

Μακιγιάζ: Ειρήνη Κουσoυρή

Hairstyling: Φωτεινή Πολύζου (Hair Salon by Foteini)

Ένδυση: SHEWEARS

 

 

Στίχοι

 

Φευγαλέα η ματιά σου

πάνω μου δεν ακουμπά

Με εξόρισε η χαρά σου

το φιλί δε με ζητά

Δε χωρώ στα όνειρά σου

γι’ αυτό φεύγω μακριά, μακριά…

Δεν είμαι δώρο της γιορτής

να με προσέχεις

 

 

Δεν έχω κάρτα αλλαγής

να μ’ επιστρέφεις

Είμαι αγάπη της ζωής

που θα γυρεύεις

Στα όνειρά σου θα με βρεις

μα δε θα μ’ έχεις…

 

 

Η αδιάφορη καρδιά σου

μ’ έριξε στην παγωνιά

Δε με θέλει η αγκαλιά σου

και η μοναξιά πονά

Στα σπασμένα τα γυαλιά σου

δεν πατάω τώρα πια, τώρα πια…

 

 

Δεν είμαι δώρο της γιορτής……

 

 

 

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Η Καλλιόπη Ηλιοπούλου, γέννημα θρέμμα Αθηναία, είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Η ενασχόλησή της με την μουσική ξεκινά στα χρόνια του δημοτικού όπου για 8 συναπτά έτη διδάσκεται κατ’ οίκον τη σπουδή της κλασσικής κιθάρας. Το 2003 δίνει εξετάσεις σε Ωδείο, όπου και κατατάσσεται στη Δευτέρα Μέση. Ακολουθεί μια παύση λόγω σχολικών εξετάσεων κι έπειτα αρχίζει η δημιουργική περίοδος όπου συνθέτει δικά της τραγούδια.

Η πρώτη της μουσική απόπειρα γίνεται το 2013 με την ‘‘ΜΙΣΗ ΕΥΧΗ’’ την οποία και αποφασίζει να μοιραστεί σε μουσικό διαγωνισμό. Εκεί, την ανακαλύπτει ο Θάνος Χασιώτης, μουσικοσυνθέτης από τη Θεσσαλονίκη, κι έτσι απλά, ενώνουν τις δυνάμεις τους – με πιο σοβαρή υφή αυτή την φορά – δημιουργώντας συνολικά 8 τραγούδια. Τα “ΘΥΜΗΣΟΥ”, “ΑΧ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ” (συμμετέχει η Άννα-Μαρία Μεσσάρη), “ΑΛΜΥΡΑ” (σε στίχους του Νικόλαου Δότσιου – Λιτοχωρινού, ντουέτο με τον Φίλιππο Μαχαίρα) και το “ΑΝ ΠΟΤΕ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ” (σε σύνθεση μουσικής μαζί με τον Κωνσταντίνο Παπουτσή) είναι κάποια από αυτά. Εν συνεχεία μέσω του ηχολήπτη της, John Thanos, έρχεται σε επαφή με τον Μιχαλάρα, τον Τάκη Δέλτα και τον ανερχόμενο δημιουργό, Φώτη Καλαντζή και προκύπτει το ‘‘ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ’’, ένα καλοκαιρινό – μελωδικό χιπ χοπ άκουσμα το οποίο επανακυκλοφορεί επίσημα πλέον τον Δεκέμβρη του 2020 από την Aspect4Music.

Το 2014 φτάνουμε στο πρώτο digital single και στο πρώτο της video clip , ‘‘ΤΑ ΟΡΙΑ’’. Πέρα από τραγουδοποιός, η Καλλιόπη, αποκτά επίσημα και την ιδιότητα της ερμηνεύτριας, με την βοήθεια του δημιουργού και πλέον, πολύ καλού της συνεργάτη, Φώτη Καλαντζή. Το 2015 συνεργάζεται με τον Κώστα Γαλίτη στο “ΣΟΥ ‘ΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙΣ”, ένα ιδιαίτερο κομμάτι στο οποίο έντυσε με την μουσική της τα λόγια του Φώτη και κυκλοφόρησε επίσημα το 2018 από την Just Do It Production LTD.

Σημαντικός σταθμός στην μουσική της πορεία αποτελεί το ‘‘ΜΟΙΡΟΛΟΓΙ’’. Μια μπαλάντα που συνδυάζει ροκ ατμοσφαιρικά στοιχεία με διάφορες πινελιές από παραδοσιακά όργανα. Ένα τραγούδι που η ίδια υπογραφεί τους στίχους και τη μουσική και που το 2016 την κατατάσσει στην 2η θέση, στον 4ο Διαγωνισμό Τραγουδιού του MusicHeaven, ανάμεσα σε 331 συμμετοχές.

Τον Ιούνιο 2017 κυκλοφορεί το δεύτερο digital single με τίτλο “ΚΙΣΜΕΤ ΔΙΚΟ ΜΟΥ”, ένα ροκ ντουέτο με τον Δημήτρη Διπλάρα, σε στίχους του Φώτη Καλαντζή και σε μουσική δική της. Τέλη του 2017, κυκλοφορεί και το 3ο digital single που φέρει τον τίτλο ‘‘ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ’’. Πρόκειται για να ένα εναλλακτικό άκουσμα με διάφορα μουσικά περάσματα, σε σύμπραξη με έναν νέο στιχουργό από την Πάργα, τον Μιχάλη Παπανίκα, και σε μουσική της ιδίας.

Το 2019 συμμετέχει στο προσωπικό άλμπουμ ‘‘Φώτης & Φίλοι’’ όλα σε στίχους του Φώτη Καλαντζή, μ’ ένα τραγούδι που επιμελείται και μουσικά η ίδια, το ‘‘ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ’’, σε πιο ελαφρο-έντεχνα μονοπάτια. Στο ίδιο άλμπουμ υπογράφει και τη σύνθεση του ‘‘ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΜΟΥ’’ που ερμηνεύει η ιδιαίτερη Τραϊάνα. Από την εταιρεία InsideOutWebPromotion.

Τον ίδιο χρόνο κυκλοφορεί την προσωπική της συλλογή ‘‘ΓΑΛΑΖΙΟ ΦΥΛΑΧΤΟ’’ που απαρτίζεται από τρία τραγούδια αναφερόμενα στην αγαπημένη της εποχή που δεν είναι άλλη από το καλοκαίρι, όλα σε στίχους συγγραφέων και σε μουσική δική της: Το «Κύμα» (σε στίχους της Χλόης Ν. Αμάραντου), τη «Λιακάδα» (σε στίχους της Αριάδνης Δάντε όπου υπάρχει κι επίσημο video clip ) και τα «Όνειρα στου Αιγαίου τον ουρανό» (σε στίχους της Μαρίας Τριανταφύλλου). Tο ιδιαίτερο εξώφυλλο το έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Διπλάρας, ενώ οι ενορχηστρώσεις ανήκουν στον Δημήτρη Διπλάρα και στο Music Art Lab Studios αντίστοιχα. Κυκλοφορεί από το προσωπικό label της καλλιτέχνιδας (Kalliopi Iliopoulou).

Αξίζει να σημειωθεί πως η ‘‘ΛΙΑΚΑΔΑ’’ εντάχθηκε στην παγκόσμια Μουσική Συλλογή με τίτλο ”Feelings” (29/04/2020) στο Spotify.

Το 2020 φτάνουμε στην ‘‘ΔΙΑΔΡΟΜΗ’’. Μία αισιόδοξη chill trap μπαλάντα που δημιουργείται εν μέσω καραντίνας και οπτικοποιείται με ένα κινητό, λόγω των αυστηρών μέτρων, στην όμορφη Πάχη Μεγάρων. Οι στίχοι ανήκουν στον Χρήστο Ηλιόπουλο και η ενορχήστρωση στον Ιάσονα Ηλιόπουλο. Υπό το label της ίδιας (Kalliopi Iliopoulou).

Στις 29/04/2020 εντάχθηκε στην παγκόσμια Μουσική Συλλογή με τίτλο ”Take a Moment & Breath” στο Spotify.

Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου συνεχίζει με την ‘‘ΑΤΣΑΛΙΝΗ ΨΥΧΗ’’. Πρόκειται για μια dupstep – pop dance δημιουργία. Συμπράττει στους στίχους με τον Μιχάλη Παπανίκα, ενώ η μουσική ανήκει και πάλι στην Καλλιόπη. Την ιδιαίτερη κι ευρηματική ενορχήστρωση υπογράφει ο Ιάσονας Ηλιόπουλος. Η ιδέα του πρωτότυπου Video Clip ανήκει στην ομάδα ‘‘an_hour_ago’’ και το εντυπωσιακό εξώφυλλο επιμελείται για άλλη μια φορά ο Παναγιώτης Διπλάρας. Ο βασικός άξονας του τραγουδιού είναι η ανιδιοτελής Αγάπη… και κυκλοφορεί και πάλι από το δικό της label (Kalliopi Iliopoulou).

Το φθινόπωρο του 2020 επανακυκλοφορεί επίσημα μια ερωτική μπαλάντα από την Dando Music το ‘‘ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ’’ σε δική της μουσική και σε στίχους του Γιώργου Μάσρη. Η ενορχήστρωση ανήκει στον John Thanos.

Τον Ιούνιο του 2021 επιστρέφει με μία ποπ-ελαφρολαϊκή μπαλάντα. Ο τίτλος αυτής: ‘‘Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’’, όπου υπογράφει τόσο τους στίχους όσο και τη μουσική. Η ενορχήστρωση και όλη η παραγωγή ανήκει στον Ιάσονα Ηλιόπουλο. Το videoclip είναι μια ιδέα της ίδιας και του Ιάσονα γυρισμένο και πάλι με κινητό. Το ιδιαίτερο εξώφυλλο είναι μια δημιουργία της Τζίνας Λυμπερίου (Gina Liberiou). Κυκλοφορεί από το προσωπικό label της καλλιτέχνιδας (Kalliopi Iliopoulou) υπό την στέγη της Insideout Music Web Promotion.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως μετράει πολλές συνεργασίες με αξιόλογους καλλιτέχνες σε διάφορα είδη μουσικής, τόσο σαν ερμηνεύτρια όσο και σαν δημιουργός, σε δισκογραφημένες δουλειές και μη. Ο Πάνος Τσερπές, ο Κύριλλος Διαμαντίδης, η Mingrelia, ο Γιάννης Κορίζης, ο Νικόλας Δότσιος-Λιτοχωρινός, ο Βασίλης Πουλημενάκος, ο Χρήστος Κανελλόπουλος, η Γιώτα Λιαποπούλου, η Κέλλυ Κουνάκη, ο Βάιος Κωνσταντινίδης, ο Κώστας Άγας, η Τραϊάνα, ο Ιωάννης Αγγελόπουλος, ο Κωνσταντίνος Σαμψών και η Μαρία Κωσταράκη είναι κάποιοι από αυτούς.
Όσο για τα μουσικά της ακούσματα; Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Μπλε, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Γλυκερία, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Πυξ-Λαξ, Λεωνίδας Μπαλάφας, Κατερίνα Κυρμιζή, Κίτρινα Ποδήλατα, Ντομένικα, Πέτρος Θεοτοκάτος. Και από το ‘‘ξένο’’ καλλιτεχνικό στερέωμα Radiohead, Nirvana, Placebo, Alice in chains, Chris Cornell, The Offspring, Portishead, Metallica, Red hot Chili Peppers, The Cure, Linkin Park, The Cranberries, Lacuna Coil, The Gathering, Tori Amos, Anathema κ.α.

 

Παρόμοια Άρθρα

Υπήρξε χαρέμι των Οθωμανών η Ακρόπολη;

news

Μ. ΤΡΙΤΗ: ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΕ ΕΥΑΓΗ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΗΣ