Patra News
Slider Αθλητικά

O Τσιτσιπάς διέλυσε τον Μεντβέντεφ, πέρασε στους «4» του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει αντίπαλο στο χώμα και πηγαίνει φουλ για τον τελικό του Roland Garros. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας ισοπέδωσε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ (6-3, 7-6, 7-5) και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ζβέρεφ. Ο Στέφανος έπιασε σε ακόμα ένα παιχνίδι εκπληκτική απόδοση και δεν άφησε τον 25χρονο Ρώσο, No. 2 στον κόσμο, να πάρει ούτε σετ, καθαρίζοντας το παιχνίδι σε μόλις 2 ώρες και 19 λεπτά.

Αυτή είναι η δεύτερη σερί χρονιά που περνάει στα ημιτελικά του Roland Garros και δικαιούται να ονειρεύεται τελικό, καθώς αυτή τη φορά δεν θα συναντήσει τον θρυλικό Τζόκοβιτς, αλλά τον φορμαρισμένο Ζβέρεφ, ο οποίος είναι στα μέτρα του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο σετ, δείχνοντας από νωρίς στον Μεντβέντεφ ποιος θα είναι το αφεντικό του αγώνα. Ο Έλληνας τενίστας “ζωγράφιζε” στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε να κάνει νωρίς “μπρέικ” και να υπερασπιστεί με χαρακτηριστική άνεση το σερβίς του, κάνοντας το 1-0 με 6-3 στα γκέιμ. Tο δεύτερο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο, ο οποίος και πάλι έκανε νωρίς το “μπρέικ” και προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο ο Ρώσος τενίστας είχε αντίδραση αυτή τη φορά, έκανε κι αυτός “μπρέικ” (3-3), με το σετ να οδηγείται στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στέφανος ήταν καταιγιστικός και με άνεση έκανε το 7-6 και πήρε και το δεύτερο σετ. Το τρίτο σετ ήταν με διαφορά το πιο δύσκολο, με τον Μεντβέντεφ να κάνει πρώτος “μπρέικ” και να προηγείται με 2-4. Ωστόσο, ο απίθανος Στέφανος είχε και πάλι την απάντηση, ανέβασε στροφές και διέλυσε τον Ρώσο, κάνοντας με συνοπτικές διαδικασίες το 5-4. Ο Μεντβέντεφ ισοφάρισε σε 5-5, ο Τσιτσιπάς έκανε το 6-5 στο σερβίς του και διεκδίκησε το ματς στο σερβίς του Ρώσου.

Ο Μεντβέντεφ προηγήθηκε αρχικά με 40-0, ωστόσο ο Στέφανος επέστρεψε και κατάφερε να κάνει με τρομερό τρόπο το “μπρέικ”, καθαρίζοντας την υπόθεση νίκη.

Παρόμοια Άρθρα

Σάλος με τη δήλωση του γραμματέα του ΠΑΜΕ και στελέχους του ΚΚΕ στην Αχαϊα για τους γκέι και τις λεσβίες

Χρήστος Βεργαναλάκης

Σε αυτόν τον «Ντράιβ Ιν» σινεμά θα πάμε για καλό σκοπό!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Λάππα-Μετόχι: «Χώσιμο» του «Μπάγεβιτς» στη δημοτική αρχή Σπ. Μυλωνά!

Χρήστος Βεργαναλάκης