Patra News
Slider Αθλητικά

Ο Προμηθέας πλήρωσε τα λάθη του και ηττήθηκε στην Προύσα

Δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στις νίκες και στις καλές εμφανίσεις ο Προμηθέας, γνωρίζοντας την ήττα στην Προύσα από τη Μπούρσασπορ (87-76), αποτέλεσμα που δυσχεραίνει πλέον το έργο των «Αχαιών» για πρόκριση στη φάση των «16» του 7Days EuroCup . Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκειά του, με το σύνολο του Ηλία Ζούρου να δείχνει μαχητικότητα, όμως στα τελευταία λεπτά υπήρξε έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού, οι επιλογές σε άμυνα και επίθεση ήταν κακές και αυτό είχε ως συνέπεια η Τουρκική ομάδα να φτάσει σε μια πολύτιμη νίκη. Μετά το σημερινό ματς, ο Προμηθέας υποχώρησε στο 3-9 και παραμένει τελευταίος, ενώ η Μπούρσασπορ έχει πλέον ρεκόρ 4-7, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της για πρόκριση. Μεγάλη ζημιά έκαναν στους Πατρινούς Άντριους και Νίντχαμ, ενώ από πλευράς Προμηθέα ξεχώρισαν Γκίκας, Ρέι και Αγραβάνης. Επόμενη υποχρέωση για την ομάδα της Πάτρας την Κυριακή στην Πυλαία απέναντι στον ΠΑΟΚ, ενώ θα ακολουθήσει το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος που θα διεξαχθεί στην Κρήτη.

Ο Ηλίας Ζούρος επέλεξε στην αρχική πεντάδα της Πατρινής ομάδας τους Ρέι, Γκάντι, Ρογκαβόπουλο, Αγραβάνη και Γκραντ. Το ξεκίνημα του Προμηθέα στο ματς ήταν πολύ νωθρό, με επιπόλαιες και μη ενδεδειγμένες επιλογές στην επίθεση. Ταυτόχρονα, η Μπούρσασπορ έπαιρνε ώθηση από την άμυνά της, βρήκε σκορ από τα 4/5 της βασικής πεντάδας και με ένα follow του Χέιζ προηγήθηκε με 7 πόντους (9-2 στο 4′). Με την πάροδο του χρόνου, οι «Προμηθείς» άρχισαν σταδιακά να βρίσκουν λύσεις, κυρίως από τη γραμμή των βολών και με ένα επιμέρους σκορ 9-2 έφεραν γρήγορα το παιχνίδι στα ίσια (11-11, στο 7′). Το καλό μομέντουμ των «Αχαιών», διαδέχτηκε ένα διάστημα πλήρους αποδιοργάνωσης σε άμυνα και επίθεση, με τους Τούρκους να βάζουν μεγάλα σουτ με τον Νίντχαμ και να φτάνουν ξανά στο +7 με lay up του Τουρέν (18-11 στο 8′). To time out του Ηλία Ζούρου αφύπνισε τους παίκτες του, οι οποίοι με 2/2 βολές του Άντριτς και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Σίμπσον μείωσαν και πάλι σε απόσταση αναπνοής (18-15 στο 9′). Σε εκείνο το σημείο υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του γκαρντ των γηπεδούχων, Τολγκά Γκετσίμ. Με την επανέναρξη του αγώνα, ένα τρίποντο του Άντριους και ένα δύσκολο σουτ με τη λήξη του δεκαλέπτου από τον Ντουτζίνσκι, έδωσαν την ευκαιρία στη Μπούρσασπορ να ξεμακρύνει και πάλι, με την πρώτη περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 23-17.
Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, οι «πορτοκαλί» ανέβασαν στροφές στην επίθεση, σκοράροντας κατά ριπάς έξω από τα 6,75, δύο φορές με τον Γκίκα και μια με τον Σίμπσον (28-26 στο 11′), ενώ λίγο αργότερα ο Άντριτς, με δική του εκτέλεση από την περιφέρεια, έδωσε στον Προμηθέα το πρώτο προβάδισμα της βραδιάς (28-29). Παράλληλα, η ομάδα του Ηλία Ζούρου άρχισε να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα και στην άλλη πλευρά του παρκέ, σε σχέση με την δυσλειτουργική άμυνα του πρώτου δεκαλέπτου. Ένα δύσκολο σουτ του Κέντρικ Ρέι από μέση απόσταση και ένα πολύ δύσκολο τρίποντο του Αγραβάνη με ταμπλό πάνω σε άμυνα, έδωσαν «αέρα» 4 πόντων στους φιλοξενούμενους (32-36, στο 16′). Σε αυτό το κακό τους διάστημα, οι Τούρκοι βρήκαν…οξυγόνο στα μεγάλα σουτ του Άντριους και ισοφάρισαν ξανά (38-38, στο 17′). Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, καμία εκ των δύο ομάδων δεν μπόρεσε να επιβάλλει το ρυθμό της και να ξεφύγει, το προβάδισμα άλλαζε χέρια και τελικά η Μπούρσασπορ ήταν εκείνη που πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια, με σκορ 44-43, χάρη σε δύσκολο σουτ του Μπιτίμ λίγο πριν το φινάλε.
Στην επανάληψη, ο Άντριους συνέχισε να είναι ο κινητήριος μοχλός της επίθεσης της Μπούρσασπορ, ο Μπιτίμ έδωσε βοήθειες με το περιφερειακό του σουτ και οι Τούρκοι μέσα σε ένα τρίλεπτο έτρεξαν ένα σερί 13-5 και έφτασαν για πρώτη φορά στο +9 (57-48, στο 23′). Η είσοδος του Νίκου Γκίκα σε εκείνο το σημείο του αγώνα, έδωσε μια νέα πνοή στους «Αχαιούς», που άρχισαν να κυκλοφορούν καλύτερα τη μπάλα και να διαβάζουν τα miss match με σημείο αναφοράς τον Γκραντ. Τα καλάθια του Αμερικανού center και τα τρίποντα του «καυτού» αρχηγού, έφεραν ξανά τους «Προμηθείς» σε απόσταση βολής (59-58, στο 26′). Τότε, οι φιλοξενούμενοι έχασαν το καθαρό τους μυαλό και εμφάνισαν και πάλι την παθογένεια των λαθών, με τους Τούρκους να το εκμεταλλεύονται και με καλάθι του Τουρέν να πηγαίνουν στο +5 (63-58, στο 28′). Στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου, δράση ανέλαβε ξανά ο Άντριου Άντριους, ο οποίος με μεγάλα και υψηλής δυσκολίας σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο +8 (70-62), με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο δεκάλεπτο.
Στην τελευταία περίοδο, οι Τούρκοι μπήκαν ξανά πολύ δυνατά και με follow του Χέιζ απέκτησαν για πρώτη φορά στο ματς πλεονέκτημα 10 πόντων (72-62 στο 31′). Η αντίδραση των «Αχαιών» ήρθε διά χειρός Κέντρικ Ρέι, ο οποίος πέτυχε δύο πολύ μεγάλα σουτ και έφερε ξανά το ματς σε απόσταση 4 πόντων (73-69, στο 33′). Το σχήμα σε τρεις κοντούς του Αλιμπίγιεβιτς σε εκείνο το σημείο έφερε αποτέλεσμα για τη Μπούρσασπορ, η οποία με ένα γρήγορο 5-0 αναχαίτισε την αντεπίθεση των Πατρινών (78-69, στο 35′). Ο Ρέι ωστόσο, με ένα δικό του μεγάλο σουτ κράτησε όρθιο τον Προμηθέα (80-74, στο 36′). Με ένα πολύ δύσκολο καλάθι του Αγραβάνη, η ομάδα του Ηλία Ζούρου πλησίασε ακόμα περισσότερο (80-76), όμως μια κακή αμυντική περιστροφή και ένα ξεμαρκάριστο τρίποντο του Νίντχαμ έδωσαν και πάλι σημαντικό πλεονέκτημα στους γηπεδούχους (83-76, 2′ 18” πριν το τέλος). Μετά το time out του Ζούρου, ο Σίμπσον υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ και η Μπούρσασπορ με 2/2 βολές του Ντουτζίνσκι ισχυροποίησε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της (85-76, στο 39′). Στο τελευταίο λεπτό, τίποτα δεν άλλαξε, με τους «Προμηθείς» να μην μπορούν να συνδεθούν με το αντίπαλο καλάθι και την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται με σκορ 87-76 και νικήτρια τη Μπούρσασπορ.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 44-43. 70-62, 87-76
Mετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Ηλίας Ζούρος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια στη Μπούρσασπορ για τη νίκη και στους παίκτες μου που πάλεψαν. Δεν παίχτηκε μπάσκετ σήμερα, ήταν κάτι διαφορετικό. Το παιχνίδι ήταν κάτι άλλο».

Παρόμοια Άρθρα

Μύρισε εκλογές στα εγκαίνια των γραφείων της ΔΕΕΠ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας – Φωτος

Δημητρίου

13χρονη μπούκαρε στο Αγρίνιο σε κοσμηματοπωλείο!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για το θάνατο του Τζίτζι Ρίβα

Χρήστος Βεργαναλάκης