Patra News
Slider Αθλητικά

Ο Προμηθέας λαβώθηκε στη Ρόδο, κράτησε όμως το +15

Μετά από ένα παιχνίδι ιδιαίτερα σκληρό, γεμάτο ένταση και πάθος, ο Προμηθέας γνώρισε την ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου (68-61) στο κλειστό της Καλλιθέας και το ρεκόρ του στη Stoiximan Basket League έπεσε στο 11-6. Οι «Προμηθείς» ήταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, εγκλωβίστηκαν από την εξαιρετική άμυνα της ομάδας του Ηλία Καντζούρη και, παρότι επέστρεψαν από το -10 και προηγήθηκαν στις αρχές της Δ’ περιόδου (52-55), τελικά λύγισαν στο φινάλε, επιτρέποντας στον Κολοσσό να πανηγυρίσει την 11η νίκη του σε 20 αναμετρήσεις. Για τους νικητές πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, ενώ ιδιαίτερα καθοριστικοί στο φινάλε ήταν οι Floyd, Miller και Pot. Από πλευράς Προμηθέα ξεχώρισαν οι Δημήτρης Αγραβάνης και Grant, ενώ αγωνίστηκαν για πρώτη φορά οι Frankamp και Γιάννης Αγραβάνης. Επόμενη υποχρέωση για τους «Αχαιούς» την ερχόμενη Πέμπτη κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Δ. Τόφαλος» (εξ αναβολής), ενώ τρεις μέρες μετά, την Κυριακή, θα υποδεχτούν την ΑΕΚ στην Πάτρα.
Η εικόνα του παιχνιδιού
 

Η αναμέτρηση στο κλειστό της Καλλιθέας άρχισε με τον Ηλία Ζούρο να επιλέγει τους Gaddy, Simpson, Λάγιο, Δ. Αγραβάνη και Grant για τη βασική πεντάδα του Προμηθέα. Στα πρώτα λεπτά ο Stefan Pot ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε τα περισσότερα προβλήματα στην άμυνα του Προμηθέα και με δικό του επιθετικό…κρεσέντο έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα 5 πόντων (10-5, στο 4′). Oι Πατρινοί προσπάθησαν να αντιδράσουν και με την είσοδο των νεοαποκτηθέντων Frankamp και Γ. Αγραβάνη, είχαν ένα καλό δίλεπτο, σφίγγοντας αρκετά την άμυνά τους (12-10, στο 6′), όμως η αστοχία από τα 6,75, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα του Κολοσσού, έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα του Ηλία Καντζούρη να προηγηθεί με 7 πόντους (17-10, στο 8′). Οι «Αχαιοί» συνέχισαν να δυσκολεύονται πάρα πολύ να βρουν στόχο εντός παιδιάς, ωστόσο η άμυνα ήταν αυτή που τους κρατούσε κοντά στο σκορ. Στα τελευταία δύο λεπτά του Α’ δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι δεν κατόρθωσαν να πετύχουν κάποιο καλάθι, οι «πορτοκαλί» στον αντίποδα βρήκαν σκορ με 3/4 βολές του Grant και έτσι η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Ροδίτες στο +4 (17-13).

Το αργό τέμπο και ο κοντρολαρισμένος ρυθμός ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία και στην δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να συντηρήσουν μια διαφορά και τους «Προμηθείς» να ανατρέψουν το παιχνίδι. Ένα τρίποντο του Floyd έστειλε ξανά τον Κολοσσό στο +7 (20-13), όμως σε εκείνο το σημείο ο Δ. Αγραβάνης ανέλαβε επιθετικές πρωτοβουλίες και με δικά του καλάθια έφερε την ομάδα του ξανά σε απόσταση βολής (21-18, στο 13′). Το σύνολο του Ηλία Ζούρου, παρά την καλή του άμυνα, «αγκομαχούσε» στο επιθετικό κομμάτι, οι λύσεις και οι πόντοι έρχονταν με το…σταγονόμετρο και αυτό είχε κόστος για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Κολοσσός με ένα μίνι – ξέσπασμα, χάρη σε τρίποντο του Μαργαρίτη και κάρφωμα του Williams στον αιφνιδιασμό, έφτασε για πρώτη φορά στο +9 (30-21, στο 16′). Στο τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους το ματς εξακολούθησε να είναι πάρα πολύ σκληρό, με τον Κολοσσό να ελέγχει τον ρυθμό και να φέρνει τους «Προμηθείς» στα…μέτρα του. Με ελεύθερο τρίποντο του Μπιλλή λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου οι Ροδίτες έφτασαν σε διψήφια διαφορά (35-25), με τον Δ. Αγραβάνη να απαντάει με τον ίδιο τρόπο και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με τους γηπεδούχους στο +7 (35-28).
kolossos-promitheas-68-61-3.jpg
Στην επανάληψη οι Πατρινοί μπήκαν πιο δυνατά στο παρκέ και με ένα γρήγορο 4-0, με καλάθια των Frankamp και Grant, μείωσαν στο τρίποντο (35-32, στο 21′), όμως ο Κολοσσός είχε άμεση απάντηση, πρώτα με τον Pot να «πληγώνει» την ομάδα του Ηλία Ζούρου από την περιφέρεια και έπειτα με τον Μαργαρίτη να κάνει εξαιρετική δουλειά μέσα στη ρακέτα (44-34, στο 24′). Ο Προμηθέας αντέδρασε προς στιγμήν και με καλάθια των Gaddy και Δ. Αγραβάνη μείωσε στους 6 (44-38, στο 25′), όμως οι Ροδίτες αντέδρασαν ξανά και με τρίποντο του Pot έφτασαν και πάλι στο +10 (48-38, στο 27′). Σε αυτό το διάστημα οι «Αχαιοί» ανέβασαν την απόδοσή τους, έβγαλαν κάποιες όμορφες συνεργασίες και με…μπροστάρη τον Grant, έτρεξαν ένα σερί 6-0 μέσα σε μόλις ένα αγωνιστικό λεπτό και έδωσαν ξανά χαρακτήρα ντέρμπι στο ματς (48-44, στο 28′). Έκτοτε, το παιχνίδι έγινε νευρικό και άναρχο, με τις δύο ομάδες να κυριεύονται από το άγχος και να υποπίπτουν σε λάθη και βεβιασμένες επιλογές. Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Κολοσσό στο +4 (50-46).
kolossos-promitheas-68-61-1.jpg
Στο ξεκίνημα της Δ’ περιόδου ένα τρίποντο του Trevis Simpson από μακρινή απόσταση έφερε τον Προμηθέα ακόμα πιο κοντά (50-49, στο 31′), ενώ λίγο αργότερα, ο Andric με άψογη εκτέλεση από την περιφέρεια έφερε μετά από πολλή ώρα το παιχνίδι σε απόλυτη ισορροπία (52-52). Αντλώντας ενέργεια από την εξαιρετική τους άμυνα, οι Πατρινοί έχτισαν «momentum» και με νέα…ψυχρή εκτέλεση του Andric από τα 6,75 πήραν το πρώτο τους προβάδισμα μετά την πρώτη περίοδο (52-55, στο 34′). Η αντίδραση του Κολοσσού ήρθε με τον Williams, ο οποίος με δικό του τρίποντο έδωσε «οξυγόνο» στην ομάδα του (55-55, στο 35′). Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά, με τους παίκτες των δύο ομάδων να παλεύουν κάθε κατοχή, σε μια τρομερή μάχη στο παρκέ. Οι Ροδίτες, εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Frankamp σε δύσκολο σουτ, βρήκαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο +5 (60-55, στο 37′) χάρη σε τρίποντο του Miller από την κορυφή. Μετά το time out του Ζούρου, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν χαρακτήρα και μείωσαν και πάλι στον πόντο, χάρη σε ένα επιτυχημένο floater του Frankamp και 2/3 βολές του Δ. Αγραβάνη (60-59, 2’10” πριν τη λήξη). Οι γηπεδούχοι με 2/2 βολές του Williams έφτασαν ξανά στο +3 (62-59), με τους «Προμηθείς» να σπαταλούν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, με τους Frankamp και Δ. Αγραβάνη να αστοχούν σε τρίποντα. Στη συνέχεια, ο Floyd ευστόχησε σε ακόμα ένα ζευγάρι βολών, δίνοντας σημαντικό προβάδισμα νίκης στην ομάδα του (64-59, 45” πριν τη λήξη). Oι «Αχαιοί», ωστόσο, δεν παράτησαν το παιχνίδι. Με βολές του Simpson μείωσαν στους 3 (64-61, 35” πριν τη λήξη), ενώ αμέσως μετά πίεσαν σε όλο το γήπεδο και ανάγκασαν τους παίκτες του Ηλία Καντζούρη να κάνουν λάθος. Στην κρίσιμη επίθεση όμως, ο Simpson υπέπεσε και αυτός σε λάθος, δίνοντας ξανά το πλεονέκτημα στον Κολοσσό, ο οποίος με 2/2 βολές του Floyd, έφτασε ξανά στο…πολύτιμο +5 (66-61, 17” πριν το τέλος). Στην…απέλπιδα προσπάθεια, ο Frankamp έκανε επιθετικό φάουλ, με τους γηπεδούχους να σφραγίζουν το ροζ φύλλο. Τελικά, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 68-61, με τον Προμηθέα να υποχρεώνεται στην 6η φετινή του ήττα.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-13, 35-28, 50-46, 68-61
kolossos-promitheas-68-61-2.jpg

Παρόμοια Άρθρα

Αγρυπνία και Φανουρόπιτες στον Ριγανόκαμπο

Δημητρίου

Το μήνυμα Κατσανιώτη για την έμφυλη βία

Δημητρίου

Απίστευτο: Γιατί έβαλαν χειροπέδες σε παππού 85 ετών!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης