Patra News
Slider Αθλητικά

Ο Προμηθέας έχασε στο Λαύριο που μείωσε 2-1

Ο Προμηθέας έφτασε μια ανάσα από την «σκούπα» στην σειρά των ημιτελικών των πλέι-οφ της Stoiximan Basket League, πήγε το εκτός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt στην παράταση, όμως κάτι η αστοχία (σε αντίθεση με τα μεγάλα σουτ των γηπεδούχων), κάτι η κούραση από την υπερπροσπάθεια και κάτι η αποβολή του Ντάνι Αγκμπελίζ από το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, έφεραν τελικά την ήττα με σκορ 85-79. Οι «Προμηθείς» διατηρούν και πάλι, όμως, το πλεονέκτημα (προηγούνται με 2-1 νίκες) και καλούνται να τελειώσουν την σειρά την Πέμπτη 27/5 στο «Τόφαλος» (20:00).

Ο Προμηθέας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Τζεριάν Γκραντ, Κλαβέλ, Γιάννη Αγραβάνη, Φορντ και Αγκμπελίζ, με τον αγώνα να πηγαίνει πόντο-πόντο στα πρώτα λεπτά (5-6 στο 3΄, 12-10 στο 5΄), αλλά και στην συνέχεια, καθώς οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (14-14 στο 7΄). Η α΄ περίοδος ολοκληρώθηκε με 24-21, με τις δυο ομάδες να είναι σχεδόν ισορροπημένες. Ο Φορντ πέτυχε το 35-40, ο Μουράτος μείωσε σε 37-40, αλλά και ισοφάρισε και σε 41-41 στο 18΄, με τον Γιαννόπουλο να «βομβαρδίζει» από τα 6.75μ. (41-44 στο 19΄ ) και τη β΄ περίοδο να ολοκληρώνεται με σκορ 43-44. Οι δυο ομάδες μπήκαν δυνατά στο παρκέ στο β΄ ημίχρονο, με τον Τζεριάν Γκραντ να «γράφει» με τρίποντο το 45-50 στο 22΄, αλλά και με τον Μουράτο να μειώνει σε 49-50 στο 24΄. Η τρίποντη απάντηση του Δ. Αγραβάνη ήταν άμεση (56-57), με τον Τζέριαν Γκραντ με coast to coast να «γράφει» το 57-59 και τη γ΄ περίοδο να ολοκληρώνεται με αυτό το σκορ μετά από εκατέρωθεν άστοχες επιθέσεις.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με την αποβολή του Αγκμπελίζ για «φλόπινγκ», όμως η «απάντηση» του Φορντ από τα 6.75μ. ήταν άμεση (58-62 στο 31΄), ενώ μετά από κερδισμένο αντιαθλητικό φάουλ ο Τζεριάν Γκραντ διαμόρφωσε το 58-63 και αμέσως μετά ο Γιαννόπουλος με τρίποντο «έγραψε» το 58-66. Τα τελευταία λεπτά ήταν θρίλερ! Ο Τζεριάν Γκραντ αστόχησε σε απανωτές επιθέσεις, ο Λούντζης έχασε δυο βολές (!), καθώς επίσης και την τελευταία επίθεση της κανονικής διάρκειας, που θα μπορούσε να δώσει τη νίκη στους «Προμηθείς».

Στην παράταση, το Λαύριο Megabolt προσπάθησε να περάσει τη μπάλα στην ρακέτα, εκμεταλλευόμενο την απουσία του Αγκμπελίζ, όμως το πρώτο καλάθι στο έξτρα 5λεπτο το έβαλε ο Τζεριάν Γκραντ. Ο Κάρτερ με καλάθι και φάουλ διαμόρφωσε το 80-78, ο Δ. Αγραβάνης με ½ βολές μείωσε σε 80-79, με τον Κόζι με νέο τρίποντο να «γράφει» το 83-79. Ακολούθησαν άστοχα τρίποντα από Λούντζη και Δ. Αγραβάνη, με το Λαύριο Megabolt να φτάνει τελικά στη νίκη με σκορ 85-79, μειώνοντας την σειρά σε 2-1 νίκες και τους λογαριασμούς των δυο ομάδων να παραμένουν ανοικτοί για την Πέμπτη 27/5 στο «Τόφαλος».

Παρόμοια Άρθρα

Ηλεία: Βρήκαν σπίτι του κοκαϊνη, χασίσι, σιδερογροθιά, στρατιωτικό μαχαίρι!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αναγνωστοπούλου και Μάρκου φέρνουν στη Βουλή τις συμβάσεις Εργαζομένων Καθαριότητας Πανεπιστημίου Πατρών.

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ιδιοκτήτης ταβέρνας πήγε σε γάμο και…χάθηκε!

Χρήστος Βεργαναλάκης