Patra News
Slider Αθλητικά

Μπάμπης Μιχαλόπουλος: “Γιορτή για το μπάσκετ η Ευρωλίγκα των Μικρών”

Η έναρξη του Adidas Next Generation Tournament είναι προ των πυλών (25-26 Μαρτίου) και ο Μπάμπης Μιχαλόπουλος, υπεύθυνος των ακαδημιών του Προμηθέα Πάτρας, που διοργανώνει την προκριματική φάση στην αχαϊκή πόλη, μίλησε στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη στο WEB RADIO της ΕΟΚ. Αναλυτικά είπε:

Για το Next Generation Tournament: «Το τουρνουά είναι μια προκριματική φάση του τουρνουά που κάνει η Euroleague, με τους τελικούς να γίνονται όπου γίνει το Final-4 των ανδρών της Euroleague. Εμείς ως ομάδα συμμετείχαμε με το εφηβικό σε άλλες πόλεις και χώρες. Φέτος κάναμε αίτημα να το συνδιοργανώσουμε, η Euroleague το αποδέχτηκε και φτάσαμε λίγες μέρες πριν την έναρξή του. Μεγάλος χορηγός είναι η Adidas και γι’ αυτό περιλαμβάνεται το όνομά της και στην ονομασία του τουρνουά».

Για το αγωνιστικό κομμάτιτου τουρνουά: «Το τουρνουά αυτό έχει αρκετό ελληνικό ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί γίνεται στην Πάτρα, αλλά και γιατί συμμετέχει η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, ο Προμηθέας και ο Ολυμπιακός. Συμμετέχουν επίσης η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι, μια ομάδα από τη Γεωργία (ZPA Τυφλίδας) που αντικατέστησε τη ΤΣΣΚΑ, μια από την Ιταλία ( Στελα Ατζούρα) και μία από τη Φινλανδία (Ακαδημία Ελσίνκι). Οι οκτώ ομάδες έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους των τεσσάρων. Παρασκευή-Σάββατο δίνουν τρεις αγώνες για τους ομίλους και Κυριακή είναι οι τελικοί όπου ο 1ος του ενός ομίλου θα παίξει με τον 1ο του άλλου ομίλου για την 1η  και τη 2η θέση».

Για τη δυσκολία που είχε το να καταφέρουν να πάρουν τη «φιλοξενία» αυτής της προκριματική φάσης: «Υπήρχαν συζητήσεις αρκετό καιρό πριν γίνει το επίσημο αίτημα. Υπάρχουν αρκετές πόλεις του εξωτερικού που ενδιαφέρονται ή παραδοσιακά το διοργάνωναν. Πρόκειται για  πολύ σημαντικό τουρνουά, γιατί φέρνει κόσμο κοντά, υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα σε κάθε περιοχή και άλλοι παράμετροι που το κάνουν θελκτικό. Ο κύριος Μπερτομέου είχε επισκεφθεί στο παρελθόν το Promitheas Park και είχε πάρα πολύ καλή άποψη για τις εγκαταστάσεις των ακαδημιών μας, κάτι που βοήθησε πάρα πολύ σε όλο αυτό».

Για την προσπάθεια που έγινε πριν το τουρνουά: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια με τη συμβολή πολλών ακαδημιών της χώρας, να μετατρέψουμε αυτό το τουρνουά σε μια πολύ μεγάλη «γιορτή» για το μπάσκετ. Εκείνες τις μέρες θα βρεθούν στην Πάτρα 35 ακαδημίες, περίπου 800 παιδιά. Όλα τα τουρνουά που διοργανώσαμε και θα συνεχίσουμε να διοργανώνουμε γίνονται πάνω στη βάση του ότι πρέπει να δημιουργήσουμε πολλά παιχνίδια για τα παιδιά κάτω των 18 χρόνων. Στο χώρο του μπάσκετ πρέπει να παίξουν όλοι και να μείνουν αργότερα είτε ως παίκτες, είτε ως προπονητές, είτε ως παράγοντες».

Για τη διοργάνωση τουρνουά παράλληλα με το Next Generation Tournament: «Θα είναι περίπου 800 παιδιά, όπου θα δώσουν διάφορα φιλικά σε άλλα γήπεδα πέρα από το «Δημήτρης Τόφαλος» και θα παρακολουθήσουν αγώνες του τουρνουά. Δε σταματάει μόνο εκεί η «γιορτή» του μπάσκετ όμως. Έξω από το γήπεδο που θα διοργανωθεί το Next Generation Tournament, θα γίνει και ένα τουρνουά 3Χ3 υπό την αιγίδα της ΕΟΚ, όπου θα δοθούν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά ν’ ασχοληθούν με το άθλημα».

Παρόμοια Άρθρα

Ναύπακτος: πέθανε από ανακοπή 38χρονος πρώην μηχανικός της ΠΑ

Χρήστος Βεργαναλάκης

Γενική είσοδος 5 ευρώ για τον «τελικό» Απόλλων-Ιωνικός

Δημητρίου

Εκτακτο: Σοβαρό τροχαίο στο Ρίο!

Δημητρίου