Patra News
Slider Αθλητικά

Κάνουν θραύση παντού οι μικροί του Προμηθέα!

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα συνέχισαν την αήττητη πορεία τους οι Έφηβοι και οι Παίδες του ΑΣΠ Προμηθέα, προχωρώντας σε άνετες εντός έδρας νίκες, οι οποίες τους φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Στις Κορασίδες, ο Προμηθέας 2014 δεν δυσκολεύτηκε και πέρασε άνετα από την έδρα του Γλαύκου, ενώ οι Νεάνιδες μετά τα αποτελέσματα του Σαββατοκύριακου βρίσκονται αγκαλιά με την κούπα.
Με αρκετά μεγάλη άνεση, οι Έφηβοι του ΑΣΠ Προμηθέα κατάφεραν να υπερπηδήσουν το εμπόδιο του Γλαύκου (61-25), μένοντας για ακόμα μια αγωνιστική αήττητοι στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα. Οι «Προμηθείς» από τα πρώτα λεπτά έχτισαν διψήφιες διαφορές, τις οποίες κεφαλαιοποίησαν, για να φτάσουν σε αυτή την ευρεία νίκη. Αντίθετα, ο Ηρακλής Πύργου έβαλε «φρένο» στο νικηφόρο σερί του Παναχαϊκού (62-53). Το συγκρότημα του Κώστα Χουντή, μετά από συνεχόμενες επιτυχίες και καλές εμφανίσεις, δεν τα κατάφερε, αν και πάλεψε σκληρά στην έδρα του Ηρακλή.
Οι Παίδες του «ΝΟΥΣ» διεύρυναν το αήττητο σερί τους, επικρατώντας της Ζακύνθου (69-34) στο «Promitheas Park». Οι νησιώτες, κατέβαλλαν μια αξιέπαινη προσπάθεια να φανούν ανταγωνιστικοί, δεν μπόρεσαν όμως να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των πρωταθλητών Ελλάδος, με τους «πορτοκαλί» να φτάνουν φυσιολογικά σε μια ακόμα νίκη. Ο Παναχαϊκός από την άλλη, έδωσε σκληρή μάχη στην έδρα του Απόλλωνα, πριν τελικά υποκύψει στην ανωτερότητα των «μελανόλευκων» (70-46). Έτσι, οι «νερατζούρι» παρέμειναν χωρίς επιτυχές αποτέλεσμα μέσα στο 2022. Σε παρόμοια μοίρα βρίσκεται και ο Σείριος, ο οποίος για τη Β’ κατηγορία των Παίδων γνώρισε άλλη μια ήττα, αυτή τη φορά εντός έδρας από τον Αιγέα (35-63). Το ματς ήταν ντέρμπι μόνο στην πρώτη περίοδο (5-6), με τους φιλοξενούμενους από το δεύτερο δεκάλεπτο και έπειτα να επιβάλλουν το ρυθμό τους και να φτάνουν στη νίκη. Τέλος, ο Προμηθέας 2014 θα φιλοξενήσει σήμερα τον Αίολο Αγυιάς στον Καστελόκαμπο (17:15), σε έναν αγώνα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, μεταξύ δύο σχεδόν ισοδύναμων ομάδων.
Στους Παμπαίδες, ο Προμηθέας Γ έδωσε μια ιδιαίτερα δυνατή μάχη απέναντι στον Γλαύκο Β, δεν κατάφερε όμως να πάρει τη νίκη, καθώς «λύγισε» στο φινάλε (30-39). Αντίθετα, Προμηθέας Β και Προμηθέας Δ δεν μπόρεσαν να δείξουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο και γνώρισαν εντός έδρας ήττες από Έσπερο ΑΟΠΑ (15-51) και ΕΑ Παραλίας (16-47) αντίστοιχα.
Στις Νεάνιδες, ο Προμηθέας 2014 έκανε το 4×4, περνώντας νικηφόρα από την έδρα του Γλαύκου (31-61). Η ομάδα του Νίκου Νάκη πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο (9-37), ενώ στην επανάληψη έκανε συντήρηση δυνάμεων. Πλέον, τα κορίτσια του Προμηθέα θέλουν μία νίκη στα δύο εναπομείναντα ματς για την κατάκτηση του τίτλου. Στον αντίποδα, ο ΑΣΠ Προμηθέας γνώρισε την ήττα στην Αλεξιώτισσα από τον Έσπερο ΑΟΠΑ (61-21) και παραμένει στον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα, χωρίς να έχει γευτεί ακόμα τη χαρά της νίκης.
Στις Κορασίδες, τα κορίτσια του Προμηθέα 2014 πραγματοποίησαν ένα πολύ καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, νικώντας στον Γλαύκο εκτός έδρας, με το ευρύ 82-26. Η ομάδα του Γλαύκου ήταν μέχρι πρότινος αήττητη, ωστόσο δεν κατάφερε να αντισταθεί σθεναρά στο συγκρότημα του Νίκου Νάκη. Τέλος, στην «ενδοοικογενειακή» μάχη μεταξύ ΑΣΠ Προμηθέα και Σείριου, οι «Προμηθείς» επικράτησαν δύσκολα (50-39) και πέτυχαν τη 2η νίκη τους σε 3 αναμετρήσεις.

Παρόμοια Άρθρα

Ανοιξε πυρ ο Νίκος Παππάς κατά Αχτσιόγλου, Τσακαλώτου, Σίας και όσων αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Χρήστος Βεργαναλάκης

Την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα οι καταβολές στους δικαιούχους της κάρτας αγορών – Αρχές Φεβρουαρίου η υποβολή των αιτήσεων

Γιώργος Αθανασόπουλος

Παραλήρημα Αμβρόσιου: Με πρόσχημα το εμβόλιο, μας βάζουν τσιπάκι με το 666»