Patra News
Slider Αθλητικά Κόσμος

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για το θάνατο του Τζίτζι Ρίβα

Στο πένθος βυθίστηκε το ιταλικό ποδόσφαιρο και ο λόγος είναι ο θάνατος του Τζίτζι Ρίβα, ενός εκ των κορυφαίων παικτών που έβγαλε η χώρα, όπως αποδεικνύουν και όσα πέτυχε κατά τη διάρκεια της καριέρας του τόσο με την Κάλιαρι όσο και με την εθνική Ιταλίας.

Το 1968 ήταν ο βασικός επιθετικός της Σκούντρα Ατζούρα που κατέκτησε το Euro ενω δύο χρόνια μετά ήταν στον τελικό του Μουντιάλ, όπου ηττήθηκε από τη Βραζιλία. Λίγους μήνες πριν, όμως, ο Ρίβα είχε καταφέρει το ακατόρθωτο, αφού με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του, τα γκολ του και τον ηγετικό του χαρακτήρα είχε οδηγήσει την Κάλιαρι στην κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού πρωταθλήματος της ιστορίας του.

Μεταγραφικός στόχος των Γιουβέντους, Μίλαν και Ίντερ σταθερά κάθε χρόνο, ο Ρίβα απέρριψε όλες τις προτάσεις του και προτίμησε να παραμείνει ως το τέλος της καριέρας του στην Κάλιαρι για τον λαό της Σαρδηνίας, αν και δεν καταγόταν από εκεί. Τους αγάπησε σαν δικούς του ανθρώπους όμως και στο τέλος έγιναν όντως δικοί του άνθρωποι.

Εργάστηκε στην εθνική Ιταλίας, ως μάνατζερ, που κατέκτησε το Μουντιάλ 2006 και γενικά ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τόσο επειδή υπήρξε παικταράς όσο και επειδή απέδειξε σε όλη την πορεία της ζωής του ότι δεν έβαζε πάνω από όλα τα χρήματα αλλά τις ανθρώπινες σχέσεις.

Γι’ αυτό και όλοι στην Ιταλία, όπως δείχνει μια βόλτα από τις ιστοσελίδες της χώρας και τα social media, εκφράζουν τη θλίψη τους για τον θάνατό του τη Δευτέρα (22/1) σε ηλικία 79 ετών, στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά την έντονη αδιαθεσία που είχε νιώσει και ενώ ήταν προγραμματισμένο να κάνει σύντομα μια επέμβαση στην καρδιά όπου είχε πρόβλημα τα τελευταία χρόνια.

Παρόμοια Άρθρα

Θλίψη στο Λάππα για το θάνατο της Μαρίκας…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Εκτακτο: Ο φάκελος για το γήπεδο της Παναχαϊκής στη γγΑ

Δημητρίου

Φοιτήτρια έφυγε από μπαρ με κενό μνήμης και… μελανιές!

Δημητρίου