Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Χρήστος Τσόλκας: Δεν υπάρχει εισαγγελέας που θα ενέκρινε την υποκλοπή τηλεφώνων ευρωβουλευτή

Μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση από τον γνωστό και διακεκριμένο πατρινό δικηγόρο-ποινικολόγο Χρήστο Τσόλκα για το μείζον θέμα με τις παραιτήσεις Δημητριάδη-Κοντολέων και το εκρηκτικό πολιτικό σκηνικό:

«Επειδή ακούω για νόμιμη παρακολούθηση Ανδρουλάκη, οφείλω να πω ότι αυτή μπορεί να γίνει είτε για λόγους εθνικής ασφάλειας, είτε για διακρίβωση εγκλημάτων.

Και στη μια και στην άλλη περίπτωση απαιτείται σχετική αναφορά δημόσιας αρχής, άδεια από εισαγγελική ή δικαστική αρχή και βέβαια συγκεκριμένος λόγος. Όσοι μιλούν για νόμιμη παρακολούθηση προφανώς για λόγους εθνικής ασφάλειας θα πρέπει να μας ενημερώσουν ποια δημόσια υπηρεσία την ζήτησε (προφανώς η ΕΥΠ), ποιος εισαγγελέας την ενέκρινε και βέβαια τον λόγο που ήταν απειλή για την εθνική ασφάλεια ο ευρωβουλευτής Ανδρουλάκης.

Όλα αυτά για να δούμε και το νομότυπο και το νόμιμο της υποκλοπής.
Για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, θέλω να πιστεύω ότι η υποκλοπή δεν είναι ούτε καν νομότυπη, αφού, θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει εισαγγελέας που θα ενέκρινε την υποκλοπή τηλεφώνων ευρωβουλευτή.

Μακάρι να μην διαψευστώ γιατί τότε το θέμα θα ακουμπάει και το δικαστικό σώμα.
Ως προς το νόμιμο, είμαι περίεργος να δω τι σκαρφίστηκαν τα πρακτοράκια της ΕΥΠ και οι υποβολείς τους για να δικαιολογήσουν ότι κινδύνευε η εθνική ασφάλεια από τον Ευρωβουλευτή Ανδρουλάκη. Θεωρώ ότι θα έχουμε επανάληψη της παλαιάς δικαιολογίας “πρόκειται περί γνωστού και επικινδύνου κομμουνιστή”

Παρόμοια Άρθρα

VIDEO PATRA NEWS: ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ!

Παναγιώτης Ρηγόπουλος

Στο Θέατρο ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Βουβό κλάμα στον Πύργο για το 38χρονο παληκάρι που έφυγε από τη ζωή

Χρήστος Βεργαναλάκης