Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Τρίτη πανελληνίως η Ηλεία σε κατασχέσεις καλλιεργηθέντων δενδρυλλίων κάνναβης!

Σε πολύ υψηλή θέση η Ηλεία στον πίνακα αλλά δεν πρόκειται για θετικό πίνακα. Για χασίσι πρόκειται!

Στη δημοσιότητα δόθηκαν πριν από μερικές ημέρες η ετήσια έκθεση για τα ναρκωτικά στην Ελλάδα το 2021 του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών – Εθνική Μονάδα Πληροφοριών (ΣΟΔΝ-ΕΜΠ), που αποτελείται από τέσσερις Ελληνικές Διωκτικές Αρχές, δηλαδή της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), της Τελωνειακής Υπηρεσίας (ΤΥ), του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), και έχει έδρα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η συγκεκριμένη έκθεση, που αριθμεί 132 σελίδες, περιλαμβάνει στατιστικά στοιχεία σχετικά με την διακίνηση όλων των ναρκωτικών στην Ελλάδα για το περασμένο έτος, ενώ αναφέρονται αναλυτικά και οι μεγαλύτερες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από τις Διωκτικές Αρχές της Ελλάδας.

Ακόμα, παρουσιάζονται οι Περιφέρειες και οι Περιφερειακές Ενότητες ανά την Ελλάδα, όπου σημειώθηκαν οι περισσότερες κατασχέσεις, οι χώρες προέλευσης των ναρκωτικών καθώς το προφίλ των συλληφθέντων και κατηγορουμένων για τις υποθέσεις αυτές.

Στην Δυτική Ελλάδα το περασμένο έτος κατασχέθηκαν συνολικά 25 κιλά κοκαΐνης, 164 κιλά κάνναβης, 9 κιλά ηρωίνης και 7.116 δενδρύλλια κάνναβης. Αντίστοιχα στην Πελοπόννησο κατασχέθηκαν 47 κιλά κοκαΐνης, 116 κιλά κάνναβης, 28 κιλά ηρωίνης και 3.302 δενδρύλλια κάνναβης.

Η συνολική ποσότητα κάνναβης, κατεργασμένης και ακατέργαστης, που κατασχέθηκε κατά το έτος 2021 στην Ελλάδα από τις Διωκτικές Αρχές ήταν 10.362,86 κιλά, εμφανίζοντας αύξηση σε ποσοστό 4,59% σε σχέση με το έτος 2020. Μειωμένος σε ποσοστό 7,56% εμφανίστηκε ο αριθμός των σχετικών υποθέσεων σε σχέση με το έτος 2020.

Οι μεγαλύτερες (σε συνολικές ποσότητες) κατασχέσεις κάνναβης πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες της Αττικής και ακολούθησαν αυτές της Θεσπρωτίας, της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς, των Ιωαννίνων και της Καστοριάς.

Ο συνολικός αριθμός καλλιεργηθέντων δενδρυλλίων κάνναβης που κατασχέθηκε στην Ελλάδα από τις Διωκτικές Αρχές κατά το έτος 2021 ήταν 87.946 τεμάχια, εμφανίζοντας αύξηση σε ποσοστό 71,94% σε σχέση με το έτος 2020. Αύξηση, επίσης, σε ποσοστό 32,5% διαπιστώθηκε στις κατασχέσεις αυτοφυών δενδρυλλίων.

Γενικότερα, οι μεγαλύτερες κατασχέσεις καλλιεργηθέντων δενδρυλλίων κάνναβης πραγματοποιήθηκαν από τις Υπηρεσίες του Ηρακλείου Κρήτης και ακολούθησαν κατά σειρά αυτές της Αττικής, της Ηλείας, του Ρεθύμνου, των Χανίων και της Φωκίδας.

Παρόμοια Άρθρα

Πυρκαγιά στα Καλύβια στη Ζαχάρω, κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Καράγκουτης πήγε Προμηθέα

Δημητρίου

Σε ποιο ελληνικό νησί κάνει διακοπές ο Φέντερερ

Χρήστος Βεργαναλάκης