Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Το Υπερταμείο ψάχνει λύσεις επιβίωσης για το Ξενία Καλεντζίου και την πρώην Νομαρχία Αχαϊας στην Πατρέως

Μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου επιδιώκει με διαγωνισμό το Υπερταμείο να επιλέξει ειδικό σύμβουλο που θα αναλάβει να εκτιμήσει και να προτείνει μεθόδους αξιοποίησης για 500 ακίνητα του τεράστιου χαρτοφυλακίου της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ).

Ο σύμβουλος θα παρουσιάσει τις προτάσεις του εντός τριμήνου από την υπογραφή της σύμβασης και θα καταθέσει προτάσεις για τμηματοποίηση του στοιχειωμένου χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ που αποτελεί από περίπου 77.000 ακίνητα ώστε να αξιοποιηθεί καλύτερα.

Ανάμεσα στο τεράστιο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ φιγουράρουν αρκετά ακίνητα και από την Αχαΐα.

Ενα από αυτά είναι ο Ξενίας Καλεντζίου, το ακίνητο που βρίσκεται στη θέση «Αγία Παρασκευή» του Δήμου Ερυμάνθου. Το οικόπεδο έχει έκταση 8.666,00 τ.μ. με κτίριο 1.446,20 τ.μ. που λειτουργούσε ως ξενώνας δυναμικότητας 22 δωματίων. Το κτίσμα είναι ενεργειακής κατηγορίας Δ.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε μια άγονη διαγωνιστική διαδικασία, καθώς δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος για να πάρει το ακίνητο.

Επιπλέον, ένα ακόμη από τα πολλά ακίνητα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑΔ είναι αυτό της πρώην νομαρχίας στη διασταύρωση των οδών Πατρέως και Καραϊσκάκη. Το διώροφο διατηρητέο κτίριο αναζητά εδώ και χρόνια το νέο του ιδιοκτήτη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

 

Παρόμοια Άρθρα

Πέθανε γνωστός αυτοδιοικητικός της Αιτωλοακαρνανίας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

news

Νέος υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ο Γιάννης Πετρούτσος από τον Ερύμανθο!

Χρήστος Βεργαναλάκης