Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Τι συζήτησε με πολίτες και στελέχη του Φορέα ο Κ. Χατζηδάκης στην επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ Πάτρας

Στην Πάτρα διανυκτέρευσε την Τρίτη ο Κωστής Χατζηδάκης μετά τη γιορτή της ΝΔ για τα 48 χρόνια της και Τετάρτη πρωί πήγε στον ΕΦΚΑ  στα γραφεία του φορέα, στην οδό Γούναρη της Πάτρας.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωστής Χατζηδάκης,  είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ασφαλισμένους και με το προσωπικό του οργανισμού.

Η γενική εικόνα που αποκόμισε ο υπουργός ήταν κατά βάση θετική, καθώς οι ασφαλισμένοι τόνισαν ότι η κατάσταση στο κατάστημα της Πάτρας έχει βελτιωθεί σημαντικά ως προς την εξυπηρέτηση του κοινού.

Συνωστισμός δεν υπήρχε, καθώς τα ραντεβού κλείνονται πλέον τηλεφωνικά στο 1555, όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και αυτό συμβάλλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Τα παράπονα που δέχθηκε, αφορούσαν σε δύο μόνο περιπτώσεις. Η πρώτη είχε να κάνει με την ταλαιπωρία που υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι με τις επιτροπές των ΚΕΠΑ για τα αναπηρικά επιδόματα. Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε ότι το πρόβλημα σύντομα θα επιλυθεί, μετά την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας.

Ενας ασφαλισμένος τον πλησίασε κάποια στιγμή και του εξέθεσε το πρόβλημα της καθυστέρησης στην απονομή της κύριας σύνταξής του. «Ζητώ να μου πουν πότε θα πάρω τη σύνταξή μου, αλλά κανείς δεν μου δίνει απάντηση», είπε ο εν λόγω ασφαλισμένος.

Ο υπουργός, τόνισε ότι οι απονομές των κύριων συντάξεων έχουν επιταχυνθεί και σε τρεις μήνες το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Σε σύσκεψη που είχε με τους διευθυντές των τμημάτων, ο υπουργός Εργασίας στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της απονομής των συντάξεων, καθώς είπε ότι για τον ίδιο αποτελεί μεγάλο στοίχημα.

«Πρέπει να το δούμε σαν πρόκληση, κάτι να αλλάξει, γιατί δεν αισθάνομαι καλά ως πολίτης. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας» είπε προς τους διευθυντές ο κ. Χατζηδάκης, και τόνισε ότι «αποδίδει μεγάλη έμφαση στο θέμα των συντάξεων, γιατί εν έτει 2022 είναι εθνική ντροπή, να υπάρχουν τόσο μεγάλες καθυστερήσεις».

 

Παρόμοια Άρθρα

Μπιτσάκος πατέρας και υιός στον Χαρ. Μπονάνο

Χρήστος Βεργαναλάκης

Πολύ κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ξανθόπουλου

Γιώργος Αθανασόπουλος

Self τεστ κορονοϊού: Τι αλλάζει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Δημητρίου