Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πρώτη προσγείωση στο Αεροδρόμιο Επιταλίου, τι είπε ο πρόεδρος της Αερολέσχης για Ν. Φαρμάκη!

Με την προσγείωση μονοκινητήριου αεροσκάφους τύπου Cessna 172, από την Αερολέσχη Πύργου, επαναλειτουργεί και επίσημα το Αεροδρόμιο Επιταλίου.

Ένα «όνειρο» πολλών χρόνων έγινε πραγματικότητα χάρη στην επιμονή του προέδρου της αερολέσχης Πύργου Θοδωρή Γιαννακούλια.

Στον χώρο του αεροδρομίου Επιταλίου, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προσέγγιση, βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για την επίτευξη ενός σημαντικού και ταυτόχρονα δύσκολου στόχου της Περιφερειακής Αρχής, καθώς διανοίγονται νέες και σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές για την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Η πρώτη προσγείωση έγινε στις 12:30 το μεσημέρι, με χειριστή τον γεν. γραμματέα Γιώργο Ζαχαρόπουλο και εκπαιδευτή τον πρόεδρο της Αερολέσχης Θοδωρή Γιαννακούλια, οι οποίοι συγκινημένοι, ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Αρχή και συγκεκριμένα τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο για τις προσπάθειες που κατέβαλαν για την επαναλειτουργία του Αεροδρομίου Επιταλίου, ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών.

To Αεροδρόμιο θα λειτουργήσει ως Πεδίο Προσγείωσης Ελαφρών Αεροσκαφών και όχι ως Πολιτικό Αεροδρόμιο για τη διενέργεια τακτικών πτήσεων.  Μάλιστα, ήδη Αερολέσχες άλλων περιοχών και Σχολές εκπαίδευσης πιλότων μικρών αεροσκαφών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον χρήσης του Αεροδρομίου για τις δράσεις τους.

Ο κ. Γιαννακούλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους κ.κ Φαρμάκη και Γιαννόπουλο, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια «έτρεξαν», όπως είπε, τις διαδικασίες βήμα – βήμα για να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα, ενώ δεν ξέχασε και τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργιόπουλο, επί των ημερών του οποίου, το 2017 – όπως είπε – ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στον χώρο.

Παρόμοια Άρθρα

Η απολογία Γώγου για την…ξεχασμένη μάσκα

Τον καταλάβαμε λόγω μικρού εστιακού βάθους…

Δημητρίου

Διακοπή νερού την Τετάρτη λόγω έργων αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στα Ζαρουχλέικα

Nikoleta