Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Πένθος στην Ακράτα, για το θάνατο ενός πολύ αγαπημένου καθηγητή και δασκάλου

Πένθος στην Ακράτα. Εφυγε από τη ζωή ο παλιός καθηγητής Μαθηματικών του Γυμνασίου της Ακράτας Κώστας Μαύρος. Ο Έλληνας, ο Κύπριος, ο Ακρατινός.

Δάσκαλος και θεμελιωτής του Ακρατινού Πολιτισμού. Δεν πρόλαβε τα 100 χρόνια της ” Αναγέννησης ” , πρόλαβε, όμως, να μείνει αθάνατος στις καρδιές μας, έγραψε ο λυκειάρχης και ποιητής Πάνος Κουμπούρας.

«Ο Κώστας Μαύρος, ο μαθηματικός στο γυμνάσιο Ακράτας, ο σμιλευτής ψυχών των εφήβων της δεκαετίας του 80, ο συνοδοιπόρος στα γράμματα τα μετέπειτα χρόνια, ο Χρυσοπράσινος Φίλος μας, έφυγε από κοντά μας.

Ακράτα -Κύπρος μια συνεχής διαδρομή… με έντονη την παρουσία του στα κοινά του τόπου μας, στα πολιτιστικά πεπραγμένα, στη λειτουργία της βιβλιοθήκης του πολιτιστικού Συλλόγου που υπηρέτησε με πάθος, στη συγγραφή.

Είχα τη χαρά να ξεπροβοδίσω τα γραπτά του στον πεζόδρομο Ακράτας και να έχουμε ατελείωτες συζητήσεις για το “μέλλον” της πόλης.

Είχε έγνοια τη γενιά μας και φρόντιζε να μας το λέει κατάμουτρα: “κοίτα να με βγάλεις ασπροπρόσωπο”.

Η τεχνολογία γεφύρωσε την απόσταση κι έτσι ηλεκτρονικά μπορούσαμε να συνομιλούμε. Στον Χελμό, να πίνουμε τον καφέ μας με την αγαπημένη του Ανθή», έγραψε η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου.

Παρόμοια Άρθρα

Εορτολόγιο 17 Ιανουαρίου: Σήμερα η εορτή του Αγίου Αντωνίου του Μέγα

news

Μπεκρή και Μπιτσάκου στην Εθνική Κ15

Δημητρίου

Βόμβα Αμπράμοβιτς! Φεύγει από την Τσέλσι!

Δημητρίου