Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Παπαδημάτος για τους «Μαυρογιαλούρους του ΚΚΕ!»

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος έκανε την εξής τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των συμβασιούχων των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας:
«Καταρχήν πρέπει να κάνω δύο σχόλια.
Το πρώτο είναι προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Πραγματικά ήταν πολύ ατυχής η επιλογή του να μπει ως δεύτερο θέμα συζήτησης το θέμα των εργαζομένων, ενώ είχε προηγηθεί εκείνο με το ξενοδοχείο των ζώων. Συγγνώμη, αλλά έπρεπε να μιλήσουμε πρώτα για τους εργαζόμενους για να μην περιμένουν και οι άνθρωποι τόση ώρα απέξω από την αίθουσα και ταλαιπωριούνται ακόμη πιο πολύ.
Το δεύτερο σχόλιο είναι προς τον Δήμαρχο Πατρέων. Εγώ ξεκίνησα την εργασιακή πορεία μου με μια γραμματέα και με 6000 δραχμές μισθό. Μετά από τόσα χρόνια, έχω φτάσει να έχω 80 εργαζόμενους και 1.500.000 ευρώ μισθοδοσία τον χρόνο. Στην πορεία μου αυτήν απέλυσα μόλις δύο ανθρώπους κι αυτούς για ποινικά αδικήματα. Μην μας μιλάτε, λοιπόν, για ευαισθησία και ότι έχετε πάρει μόνο εσείς το λάβαρο υπέρ των εργαζομένων. Αυτό που συνέβη με τους εργαζόμενους των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας είναι δημιούργημα δικό σας. Αποκλειστικά δικό σας. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εδώ, για να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και να σας καταγγέλλουν, σημαίνει ότι βάλατε το χέρι σας. Ότι δημιουργήσατε ελπίδες και ότι δώσατε ψεύτικες υποσχέσεις για κάτι που αυτοί οι άνθρωποι εξ αρχής δεν είχαν τύχη να το πετύχουν. Πηγαίνατε και τους τάζατε και τώρα σας φταίνε οι άλλοι; Πάντα υπήρχαν κυβερνήσεις. Η ανεργία και η δουλειά δεν έχουν χρώμα, ειδικά σε μια εποχή κρίσης όπως αυτή που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Κι εγώ ως Δεξιός που είμαι, βλέπω τον εαυτό μου να στενοχωριέται και να καταγγέλλει ότι ζούμε στην εποχή της αναλγησίας και της απληστίας του πλούτου. Οφείλουμε, όμως, να προσαρμοστούμε στη θεσμική, πολιτική και οικονομική κρίση, γιατί η κοινωνία θα βρεθεί στην κατάρρευση. Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα εδώ εξαπατήθηκαν. Έπρεπε εξ αρχής να ενημερωθούν ότι αυτό ήταν το θεσμικό πλαίσιο για τη δουλειά τους. Ναι, δεν είναι δίκαιο, είναι άδικο, ξέρω ότι σας πικραίνω με αυτό που λέω, όμως όποιος μπαίνει σε δουλειά από τέτοια προγράμματα, οφείλει να ξέρει από την αρχή ότι είναι προγράμματα με ημερομηνία λήξεως. Έπρεπε να σας έχει λεχθεί από την αρχή, αλλά αντίθετα κάποιοι σας άφηναν να έχετε ελπίδες. Δουλέψατε και στο τέλος γίνατε βορά των δικηγορικών γραφείων για ίδιο όφελος. Το τέλος αυτής της υπόθεσης δυστυχώς είναι δεδομένο. Μας παίρνουν τηλέφωνο οι δικαστές και οι δικηγόροι της Πάτρας και μας λένε πώς αυτοί οι άνθρωποι πάνε στην Αθήνα και στον Πειραιά…
Τέλος, κύριε Πελετίδη θα πρέπει να ξέρετε ότι παντού υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Εμείς είμαστε οι δήθεν κακοί για εσάς κι εσείς υποτίθεται ότι είστε εκείνοι που κρατάτε το λάβαρο κατά της ανεργίας και της αδικίας. Να ξέρετε, όμως, κύριε Πελετίδη ότι και μέσα στο ΚΚΕ υπάρχουν και ανέντιμοι και ανάλγητοι και Μαυρογιαλούροι!».

Παρόμοια Άρθρα

Τι μήνυμα έστειλε ο Σούλης Παπαδόπουλος πριν το Αιγάλεω;

Δημητρίου

Ποδοσφαιριστές Παναχαϊκής: «Είμαστε μόνοι μας!»

Δημητρίου

Ποιος…κακός άνεμος έφερε τους δικηγόρους της Πάτρας στο γραφείο της Β. Σαμούρη…

Χρήστος Βεργαναλάκης