Patra News
Slider Εκκλησία Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Ο Κώστας Λίγκας καλεί τον Μητροπολίτη Πατρών να διώξει τον π. Γκοτσόπουλο!

Ο αχαιός σύμβουλος του Υπουργείου Αμυνας Κώστας Λίγκας, με καλή θέση και πληροφόρηση στην Κυβέρνηση στο συγκεκριμένο πόστο, έριξε το γάντι στον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, εγκαλώντας τον γιατί κρατάει ακόμα στη θέση του τον πατέρα Γκοτσόπουλο!!!!

«Αποτελεί πλέον μέγιστη πρόκληση η παραμονή του Γκοτσόπουλου στους κόλπους της Εκκλησίας της Ελλάδος. Τεράστια, ύποπτη και επικίνδυνη η ευθύνη του μητροπολίτη Πατρών για την ανοχή στις επαναλαμβανόμενες εκτροπές του και την προστασία που για πολλοστή φορά του παρέχει», είπε ο κ. Λίγκας, προκαλώντας τον Μητροπολίτη να πάρει θέση!

Ακριβώς από κάτω, ο Κ. Λίγκας έχει αναρτήσει ένα θέμα – άρθρο το οποίο επιτίθεται στον Γκοτσόπουλο:

«Ο πατρινός κληρικός Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, σε μια νέα ρωσόφιλη δημοσίευση και επίθεση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, αναφέρεται στα Πρακτικά και στους διαλόγους της τελευταίας προ της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου Συνάξεως των Προκαθημένων στο Σαμπεζύ, στις 21-28 Ιανουαρίου 2016.

Τότε που, ναι, ο Μέγας Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θέλοντας να διαφυλάξει την Πανορθόδοξη ενότητα, έκανε όλες τις αναγκαίες υποχωρήσεις έναντι των παράλογων αξιώσεων της Ρωσικής Εκκλησίας και του Κυρίλλου Γκουντιάεφ, προκειμένου αυτοί να συμμετάσχουν σε αυτό το κορυφαίο εκκλησιαστικό γεγονός.

Τελικά, όμως, και παρά το ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους έκανε όλα τα χατίρια, οι Ρώσοι μητραλοίες δεν προσήλθαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.

Και με τις δικές τους παρασκηνιακές πιέσεις και μεθοδεύσεις, κατάφεραν να μην προσέλθουν -με φτηνά προσχήματα- συνολικά 4 Εκκλησίες, ευρισκόμενες στον άμεσο έλεγχο της Μοσχοβίας.

Αυτό ο κληρικός Γκοτσόπουλος φαίνεται να το… προσπερνά με εξοργιστική ευκολία. Και αντί να μέμφεται τους Μοσχοβίτες που δεν προσήλθαν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο (όπου θα μπορούσε να είχε συζητηθεί και επιλυθεί και το Ουκρανικό Εκκλησιαστικό Ζήτημα), ο αμετανόητος αυτός υβριστής του Οικουμενικού Πατριαρχείου επιτίθεται στο Φανάρι, επειδή, επιτέλους και πολύ ορθά, αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στο 30ετές δράμα που βίωναν εκατομμύρια Ορθόδοξοι Ουκρανοί, όντες σχισματικοί όχι για λόγους πίστεως και δογμάτων, αλλά επειδή ήθελαν η Εκκλησία τους να μην εξαρτάται από την εχθρική στην Πατρίδα τους Ρωσική Εκκλησία.

Επαναλαμβάνω: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και ο Μητροπολίτης Πατρών φέρουν ακέραια την ευθύνη για την συνεχιζόμενη εκτροπή και το αμόκ φιλορωσικής προπαγάνδας του Γκοτσόπουλου και του κάθε Γκοτσόπουλου».

Παρόμοια Άρθρα

Δευτέρα ανοίγει η εφαρμογή: Ποιοι δικαιούνται συμμετοχή στο πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ξέμειναν από ίντερνετ στην Πάτρα Περιφέρεια, Αποκεντρωμένη, Πυροσβεστική, ΕΦΚΑ Αγ. Αλεξίου!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Ο Δη. Δριβίλας ζητά άμεση παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής για το Καζίνο Ρίου