Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Και τώρα, πού θα στέλνει το Μεσολόγγι τα σκουπίδια του;

Φρένο στη μεταφορά σκουπιδιών του Δήμου Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Παλαίρου έβαλε με διπλή ψήφο του ο προέδρος του ΦοΔΣΑ, Θανάσης Κασόλας, στη συνεδρίαση της 22ας Ιουνίου του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Δήμος Μεσολογγίου με επιστολή του ζήτησε να εγκριθεί η εναπόθεση περίπου 3.000 τόνων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου για το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Οι λόγοι που επκαλέστηκε συνίστανται στο γεγονός ότι απαιτείται η αποφυγή συσσώρευσης απορριμμάτων σε οικισμούς του Δήμου.

Ο Θανάσης Κασόλας εισηγήθηκε την μη αποδοχή του αιτήματος, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση αποδοχής θα παγιωθεί μια κατάσταση μόνιμης μεταφοράς απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου.

Παράλληλα, τόνισε ότι το αίτημα δεν έχει υποχρεωτικότητα όπως τα προηγούμενα (που υπήρχε Υπουργική Απόφαση δημοσιευμένη σε ΦΕΚ) ενώ υπογράμμισε ότι ο φορέας έχει συμβάλλει στην επίλυση του προβλήματος με προγενέστερες αποφάσεις του με την αποδοχή ποσότητας 6.500 τόνων σκουπιδιών.

Και ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης ήταν αρνητικός ενώ αντίθετα τα υπόλοιπα δύο μέλη, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου, Σωτήρης Γερόλυμος ήταν θετικοί στο αίτημα.

Έτσι, με ψήφους 2-2, η διπλή ψήφος του προέδρου Θανάση Κασόλα οδήγησε στην απόρριψη του αιτήματος του Δήμου Μεσολογγίου

Παρόμοια Άρθρα

Πέθανε πρώην δήμαρχος του Μεσολογγίου

Χρήστος Βεργαναλάκης

ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας σε Πελετίδη για το τρένο: Δεν κοιτάτε δίπλα σας για να δείτε τους πραγματικούς συμμάχους σας…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Φρίκη στο Αγρίνιο: μπέιμπι σίτερ άφηνε το γιο της να κακοποιεί σεξουαλικά το 4χρονο αγοράκι που πρόσεχε!!!

Χρήστος Βεργαναλάκης