Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Θεοδωρικάκος, Φαρμάκης και δήμαρχος Κρεστένων μίλησαν ανοιχτά για πιθανότητα εμπρησμού!

Οι απανωτές εκρήξεις και οι περίεργες λάμψεις ξημερώματα της Δευτέρας στα ενεργά μέτωπα της φωτιάς στα Κρέστενα οδηγούν τις αρχές σε έρευνα για οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.

Αλλωστε, όλοι οι επίσημοι φορείς έκαναν λόγο ανοιχτά για ενδεχόμενο εμπρησμού.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαιας- Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, έκανε καθαρά λόγο για αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας. «Ηθελαν να μας τραβήξουν στα ορεινά για να κάνουν τη δουλειά τους, όπως και την έκαναν σήμερα. Είναι πάνω από τέσσερις διαφορετικές εστίες. Θα εξακριβώσουμε τι συμβαίνει».

«Ας σταματήσει αυτή η περίεργη σιωπή. Δεν μπορεί κανείς να πιστέψει ότι δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να βρούμε τους ενόχους. Θα το κάνουμε, και σε αυτό η τοπική κοινωνία οφείλει να έχει καθοριστική συμβολή» δήλωσε από τα Κρέστενα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατά τη χθεσινή επίσκεψή στην περιοχή η οποία 48 ώρες πριν βρέθηκε στο επίκεντρο των πυρκαγιών.

Ο υπουργός, δήλωσε με σαφήνεια ότι οι 15 φωτιές που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες 20 ημέρες στον νομό Ηλείας, μόνον τυχαίες δεν είναι, αποδίδοντάς τες σε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας που να πιστέψει ότι αυτό γίνεται τυχαία».

Είναι προφανές ότι πρόκειται για σχεδιασμένους εμπρησμούς και οι πάντες οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, για να βρούμε τους ενόχους, είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ανησυχία και ερωτηματικά για τη συχνότητα των πυρκαγιών στην Ηλεία διατύπωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα Κρέστενα, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε πως η συχνότητα των πυρκαγιών, που εκδηλώνονται σε πολλαπλά μέτωπα, δημιουργεί πολλά και βασανιστικά ερωτηματικά για ενδεχόμενες σκοπιμότητες. «Στην Ηλεία, έχουμε περίπου το 1/3 των πυρκαγιών της χώρας. Αυτό μας προβληματίζει σοβαρά» δήλωσε.

Παρόμοια Άρθρα

Δύο συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Παναγιώτη Λαλιώτη στη Χαλανδρίτσα!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Βγήκε ΦΕΚ: Πλαφόν για τα ράπιντ τα 10 ευρώ και 40 για τα μοριακά!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κασσελάκης: Ηρθα στον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνω πρωθυπουργός

Χρήστος Βεργαναλάκης