Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Η αφρόκρεμα της Δικηγορίας και «διάσημοι» τηλε-δημοσιογράφοι έρχονται Πάτρα για Σαββατοκύριακο!

Η Πάτρα, που έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, εξ αιτίας της πολύκροτης και πολυσύνθετης υπόθεσης των θανάτων των τριών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, θα φιλοξενήσει αύριο και την Κυριακή στις 9 και 10 Ιουλίου το 22ο Συνέδριο της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, με συνδιοργανωτή τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αχαϊκής πρωτεύουσας.

Εγκριτοι δικαστικοί λειτουργοί και ποινικολόγοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, ιατροδικαστές και δημοσιογράφοι, αρκετοί εκ των οποίων τον τελευταίο καιρό βρίσκονται στην επικαιρότητα, πρόκειται ν’ ανεβούν στο βωμό του Συνεδριακού κέντρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας και με τις εισηγήσεις τους θα διατυπώσουν προβληματισμούς, αλλά και θα δώσουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Τέσσερις θεματικές ενότητες προβλέπονται στο διήμερο πρόγραμμα των διοργανωτών και όλες απασχολούν έντονα τις σύγχρονες κοινωνίες και δη την ελληνική.

Συγκεκριμένα: Δημοσιότητα και τηλεοπτικές δίκες, Οικονομικό Εγκλημα, η Ιατροδικαστική και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην ποινική δίκη και Ηλεκτρονικό και Διαδικτυακό Εγκλημα.

Το «οξύμωρο» της πρώτης ενότητας είναι ότι θα τοποθετηθούν και παράγοντες της δημόσιας σφαίρας που με τον άλφα ή βήτα τρόπο εμφανίζονται σε «τηλεδίκες», ανεξάρτητα από τον προσεκτικό ή μη τρόπο της παρουσίας τους (π.χ. οι ποινικολόγοι Αλ. Κούγιας, Οθων Παπαδόπουλος, Παύλος Σαράκης και οι δημοσιογράφοι Βασίλης Λαμπρόπουλος και Πέτρος Κουσουλός).

Στην τρίτη ενότητα – η ιατροδικαστική και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στην ποινική δίκη – με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένονται οι προσεγγίσεις από τους ιατροδικαστές Σωκράτη Τσαντίρη, Αγγελική Τσιόλα, Αναστάσιο Θεοδωρίδη, αλλά και από την καθηγήτρια ιατρικής Χαρά Σπηλιοπούλου, που ως γνωστόν είναι η ιατροδικαστής – σύμβουλος της 18ης ανακρίτριας Χριστίνας Σαλλάπα, η οποία χειρίζεται τη δικογραφία της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου για τον φόνο της Τζωρτζίνας.

Η επιλογή των ομιλητών στην προκείμενη ενότητα έχει κι ένα άγνωστο παρασκήνιο, δεδομένου ότι αποκλείσθηκε η παρουσία στο πάνελ του Προέδρου της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρη Λέων.

Χαιρετισμούς στο 22ο Συνέδριο θ’ απευθύνουν ο πρόεδρος της Ενωσης Ποινικολόγων Γιάννης Γλύκας, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πάτρας Αθανάσιος Ζούπας, η πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Μαργαρίτα Στενιώτη και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου Δημήτρης Νικάκης.

Συνολικά οι προεδρεύοντες ανέρχονται σε 23 και ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνονται οι Πατρινοί Γιώργος Μπισμπίκης (προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών), Χρήστος Τσόλκας και Παναγιώτης Κοραντζόπουλος (δικηγόροι).

Τέλος, ανάμεσα στα «ηχηρά» ονόματα που βρίσκονται στη λίστα των ομιλητών βρίσκονται η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βιργινία Σακελλαροπούλου, ο αρεοπαγίτης Γ. Παπαγεωργίου οι ποινικολόγοι Κώστας Ντάλτας, Αριστ. Χαραλαμπάκης, Παν. Παπαϊωάννου, Σπ. Δημητρίου, καθώς και οι γνωστοί νομικοί της Πάτρας Θοδ. Χρονόπουλος, , Γιαν. Παπαναστασόπουλος, Γιαν. Αποστολόπουλος, Ανθή Τσιμά.

Παρόμοια Άρθρα

Πενθος στην Ηλεία, εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Γερμανός

Δημητρίου

Οι παραινέσεις Μητσοτάκη από τα Γιάννινα, παρουσία Καρβέλη

Χρήστος Βεργαναλάκης

Σε συνεχή κίνηση ο Φίλιππας Λιάκος

Δημητρίου