Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις σε Πύργο, Αμαλιάδα για τις τραγικές ελλείψεις των δύο Νοσοκομείων!

Τα νοσοκομεία Αμαλιάδας και Πύργου επισκέφτηκε χθες το πρωί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, συνοδευόμενος από τον Γενικό Σύμβουλο Χρήστο Σουγλέρη και τον γενικό σύμβουλο της ΑΔΕΔΥ Κώστα Πετρόπουλο.

Όπως επισημάνθηκε το μείζον ζήτημα των νοσοκομείων της Ηλείας έχει να κάνει με την έλλειψη ιατρικού και λοιπού προσωπικού και θα πρέπει από πλευράς της Κυβέρνησης να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα προκειμένου οι νοσηλευτικές μονάδες της Ηλείας να προσελκύσουν γιατρούς.

Οι κκ. Γιαννάκος, Σουγλέρης και Πετρόπουλος, συμμετείχαν και στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Πύργου όπου συζήτησαν με τους εργαζομένους τα προβλήματα που υπάρχουν.

Για πρώτη φορά στο ίδιο τραπέζι κάθισαν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου Γιάννης Γεωργίου και ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων Αμαλιάδας Βασίλης Μιχαλόπουλος, οι οποίοι προανήγγειλαν Πανηλειακή συγκέντρωση σε συνεργασία και με τους φορείς των δήμων Πύργου και Αμαλιάδας για τα θέματα της Δημόσια υγείας.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση- σύσκεψη ο Γ. Γεωργίου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Η συγκέντρωση αυτή έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας μας για να επικοινωνήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα την υποστελέχωση του νοσοκομείου μας και τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Το νοσοκομείο Πύργου βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη καμπή ειδικά όσον αφορά την παθολογική κλινική.

Κάθε μήνας που περνάει τα πράγματα γίνονται και χειρότερα. Δίνεται αγώνας για το πώς θα βγουν οι εφημερίες καλώντας γιατρούς από όμορους νομούς καθώς κάνεις γιατρός δεν υπάρχει εδώ με οργανική θέση παρά μόνο ένας μετακινούμενος από την Αμαλιάδα ο κος. Αλεξόπουλος.

Λειτουργούμε μία παθολογική και μία covid κλινική χωρίς παθολόγους και χωρίς έναν πνευμονολόγο. Οι διαγωνισμοί βγαίνουν διαρκώς άγονοι, οι θέσεις μένουν κενές. Είχαμε τονίσει και στην κυρία Γκάγκά ότι για να καρποφορήσουν αυτοί οι διαγωνισμοί θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα, είτε αυτό λέγεται άγονο, είτε όποια άλλα μπορούν να θεσπίσουν κυρίως οικονομικά.

Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και συνεχίζουμε σε μία αδιέξοδη κατάσταση. Θέλουμε ένα νοσοκομείο που να καλύπτει τις περισσότερες ανάγκες και δύο νοσοκομεία δορυφόρους που θα βοηθάνε».

Από την πλευρά του ο Μ. Γιαννάκος σημείωσε ότι η πανδημία ανέδειξε τον ανεκτίμητο ρόλο της δημόσιας υγείας καθώς ο ιδιωτικός τομέας έμεινε «θεατής» και είδε την πανδημία ως ευκαιρία αύξησης των κερδών του «Είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με στελέχωση αλλά και χρηματοδότηση καθότι η ακρίβεια τσακίζει και τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων.

Εμείς δουλεύουμε με 10.000 άτομα λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρσι καθώς δεν είναι μόνο οι αναστολές είναι και οι συνταξιοδοτήσεις και οι αποχωρήσεις οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί. Στην προκήρυξη που τρέχει τώρα γίνονται οι αιτήσεις και στην καλύτερη των περιπτώσεων με τις χρονοβόρες διαδικασίες του ΑΣΕΠ θα είναι στα νοσοκομεία μετά από ένα χρόνο και μάλιστα με ανακύκλωση του ήδη υπηρετούντος προσωπικού, καθώς πολλοί συμβασιούχοι συνάδελφοι κάνουν αίτηση για να προσληφθούν ως μόνιμοι, άρα οι θέσεις τους ως επικουρικό προσωπικό θα χαθούν.

Πρέπει λοιπόν να προσληφθεί προσωπικό, να αρθούν οι αναστολές και ταυτόχρονα θα πρέπει η πολιτεία όχι μόνο να κάνει προκηρύξεις και να βγαίνουν αγώνες (που είναι σαφές πια ότι θα βγουν αγώνες) θα πρέπει να βελτιώσει και τα κίνητρα στους επαγγελματίες υγείας».

 

Παρόμοια Άρθρα

Επίθεση Πολάκη σε…Μητσοτακέικο και Θεοδωρικάκο για την υπόθεση Ηγουμενίδη και Αστυνομίας!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Βολές του Κώστα Πετρόπουλου κατά της Νάντιας Ασκούνη για κακή σκηνοθεσία!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Είχε και πολύ από ΠΑΣΟΚ το μενού για Μυλωνά-Ρούπα

Χρήστος Βεργαναλάκης