Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Πολιτική

Διά χειρός Πέτσα, πέφτουν 600 χιλιάρικα στο Μεσολόγγι για εκσυγχρονισμό του ΧΥΤΑ!

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα εγκρίθηκε η έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, με το ποσό των 600.000 ευρώ, για τα έργα αποκατάστασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου ενώ η συνεργασία του Δήμου με το Υπουργείο, σε ότι αφορά την εξέλιξη και τις ανάγκες του έργου, ήταν και θα είναι συνεχής.

O Δήμαρχος, Κώστας Λύρος δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Στέλιο Πέτσα για την ανταπόκριση του στο επίπονο και τεράστιας σημασίας αυτό ζήτημα.

Είμαι πραγματικά ανακουφισμένος διότι μετά από μια και πλέον δεκαετία προβληματικής λειτουργίας και χρήσης του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου με επιζήμιες και επικίνδυνες συνέπειες για όλους μας και μετά την πριν από ένα χρόνο καταστροφική πυρκαγιά, ο Δήμος μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα απαλλαχθεί οριστικά και αμετάκλητα από αυτή την απειλή.

Η δημοτική μας αρχή από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να λύσει το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και κατάφερε να πετύχει το στόχο της.

Με μεγάλο αγώνα εργαστήκαμε νυχθημερόν, με κατάθεση ψυχής και καταφέραμε να ξεπεράσουμε πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια και πολλές τρικλοποδιές.

Κληρονομήσαμε άλλο ένα ακανθώδες πρόβλημα, ένα «κακό κοινό μυστικό», ένα τεράστιο βάρος, που αυτή την φορά άπτονταν της δημόσιας υγείας, αλλά επιδείξαμε και εδώ την αποτελεσματικότητα και την φερεγγυότητά μας

Είχα δεσμευτεί γι’ αυτό προσωπικά στους δημότες μας και στα Δημοτικά Συμβούλια. Η δέσμευσή μου υλοποιείται».

Παρόμοια Άρθρα

Πάει κι ο Άκης… Στην τελευταία του κατοικία…

Χρήστος Βεργαναλάκης

Φρίκη: η μάνα της 12χρονης στον Κολωνό μοίραζε γυμνές φωτογραφίες της κόρης της σε επίδοξους βιαστές της!

Χρήστος Βεργαναλάκης

Αίγιο: Μαθητές Λυκείου έσωσαν γυναίκα που πνιγόταν στην Εγκάλη