Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα

Δημ. Καραγεωργόπουλος για τον πόλεμο στα Αραχωβίτικα: Κάτοικοι που ενώ έχουν στρέμματα οικόπεδο με κήπο, έχουν κάνει το δρόμο πάρκινγκ

Ο αχαιός Δημήτρη Καραγεωργόπουλος, Μέλος Διοίκησης και Γραμματέας Τύπου ΓΣΕΕ, πήρε θέση για τον…εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στα Αραχωβίτικα για το παρκάρισμα και τον μίνι πόλεμο!!!

«Έχουν αναστατωθεί και χωριστεί στα δύο τα Αραχωβίτικα. Από τη μία, ενοχλημένοι ντόπιοι ζητούν από την Αστυνομία μέσω καταγγελιών να κόβει κλήσεις για παράνομες σταθμεύσεις και από την άλλη με διάβημα στην τοπική ΕΛΑΣ κάτοικοι ζητούν επιείκεια, καθώς τους «γράφουν» έξω από το σπίτι τους!

Μην τσακώνεστε φίλοι μου. Όλες οι πλευρές έχουν….δίκιο.

ΔΙΚΙΟ έχουν όλοι όσοι διαμαρτύρονται για το παράνομο παρκάρισμα στους στενούς δρόμους διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος να πιάσει πυρκαγιά ή να προκύψει έκτακτο ιατρικό περιστατικό και να μην χωράει να περάσει πυροσβεστικό όχημα και ασθενοφόρο.

ΔΙΚΙΟ έχουν και οι μόνιμοι κάτοικοι που από τη μια στιγμή στην άλλη μαζεύουν τις κλήσεις «βροχή» στα σταθμευμένα οχήματά τους.

ΔΙΚΙΟ έχουν και οι καταστηματάρχες εστίασης που περιμένουν να πιάσουν πέντε φράγκα τη σεζόν και που απασχολούν δεκάδες εργαζόμενους – επί το πλείστων νέα παιδιά από τα Αραχωβίτικα και τις γύρω περιοχές.
Όμως, οφείλουμε να λέμε και τις αλήθειες που κρύβονται πίσω από…το «δίκιο» του καθενός.

Κουβέντα δεν διαβάζω για το Δήμο Πατρέων, ο οποίος έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα πολεοδομικού σχεδιασμού και αστικής ανάπτυξης – ανάπλασης. Πολλώ δε μάλλον για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις προσωρινού ή μόνιμου χαρακτήρα που θα πρέπει να γίνουν ώστε να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο προάστιό του.

Κουβέντα δε διαβάζω για την επί χρόνια μυωπική προσέγγιση των πάλαι ποτέ κοινοτικών συμβουλίων στο θέμα των απαιτούμενων παραχωρήσεων γης για τη διάνοιξη των οδών. Καθένας που έφτιαχνε σπίτι, πρώτα έκανε τσιμεντένια μάντρα το φράχτη με τα παλούκια που βρήκε από τον πατέρα του, παραβιάζοντας ενίοτε και την υποχρέωση παραχώρησης (ώστε να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο το οικόπεδο) και μετά έπεφταν τα μπετά της θεμελίωσης.

Κουβέντα δε διαβάζω για εκείνη τη μερίδα κατοίκων που ενώ έχουν στρέμματα οικόπεδο με κήπο (και έχουν ιδιωτικό χώρο πάρκινγκ) έχουν κάνει το δρόμο πάρκινγκ και παρκάρουν μονίμως το αυτοκίνητό τους παράνομα κατά μήκος του στενού ομολογουμένως κεντρικού δρόμου και των παρόδιων οδών.

Κι άλλα πολλά που θα μπορούσαμε να κουβεντιάσουμε αν κουβεντιάζαμε επί της ουσίας για τα ζητήματα της περιοχής και όχι για το αν τα καταστήματα φέρνουν «ανάπτυξη» ή όχι στο «χωριό» μας. Την ανάπτυξη πάντως στους Μητροπολιτικούς Δήμους δεν τη φέρνουν τα μπητσόμπαρα (για να μην παρεξηγηθώ, θεωρώ ότι καλώς αναπτύσσονται καταστήματα στην περιοχή μας), αλλά τα έργα υποδομής.

(σ.σ. σε περίπτωση που δεν το έχετε αντιληφθεί, τα Αραχωβίτικα δεν είναι πλέον χωριό – κοινότητα, αλλά Προάστιο του Μητροπολιτικού Δήμου Πατρέων. Άσε που Κοτζάμ Δήμαρχος μας τίμησε με την αγορά παραθαλάσσιας, πλην όμως απρόσβατης από θαλάσσης, βίλας).

Παρόμοια Άρθρα

Σοκ: Ενταλμα σύλληψης για τη μάνα της 12χρονης. Ηξερε κι αυτή τι γινόταν;

Χρήστος Βεργαναλάκης

Νέο Covidτεστ ανιχνεύει τα αντισώματα στα ούρα και όχι στο αίμα!

Δημητρίου

Θύμιος Μπουγάς: Οι πρώτες του δηλώσεις και οι αποκαλύψεις για την εξαφάνιση που συντάραξε τον Πύργο

Nikoleta