Patra News
Slider Πάτρα - Δυτική Ελλάδα Υγεία

Ανάστατοι στο Αγρίνιο: κλείνει το γραφείο ΕΟΠΥΥ Αγρινίου!

Κι όμως, όσοι διαβεβαίωναν κι έδιναν υποσχέσεις περί του μη κλεισίματος του γραφείου ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, ψεύδονταν!

Δεν μένει απολύτως τίποτα από τον Οργανισμό στην πόλη που έχει τον μισό πληθυσμό της Αιτωλοακαρνανίας και που εκτελεί τριπλάσιες ιατρικές πράξεις από την δεύτερη, έχει την μεγάλη πλειοψηφία των φαρμακείων και των ιατρών στο νομό, έχει μεγάλες δομές όπως γηροκομεία, ιδιωτική κλινική και πλήθος διαγνωστικών κέντρων, κι όμως κρίνεται ότι δεν μπορεί να έχει ούτε καν κάποιο παράρτημα του Μεσολογγίου σε ότι αφορά την τοπική Δημόσια Υγεία!

Σύμφωνα με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, καταργείται κάθε γραφείο και κάθε υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο, δεν προβλέπεται, δε, κανένας υπάλληλος που να απασχολείται στον Οργανισμό σε κάποιο τμήμα.

Στην ουσία μιλάμε για το νέο Οργανόγραμμα όλοι του ΕΟΠΥΥ, έκτασης 53 σελίδων, σύμφωνα με το οποίο παύει να υπάρχει το Αποκεντρωμένο Γραφείο Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων Αιτ/νίας στο Αγρίνιο καθώς και το σημείο διανομής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στο Αγρίνιο, με αυτή την καθαρά κανονιστική διαδικασία.

Δεν πρόκειται πλέον για κάποια αόριστη φημολογία αλλά για απτή πραγματικότητα και δεν αφορά γενικά και αόριστα το κλείσιμο Φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ σε κάποιες σημαντικές πόλεις αλλά σχεδόν αποκλειστικά για το Αγρίνιο ως μοναδική πανελλαδικά περίπτωση!

Το εκπληκτικό, μάλιστα, για το πολιτικό προσωπικό που εκτίθεται στο Αγρίνιο σε όλες τις θέσεις αιρετού και ιδιαίτερα όσων ανήκουν στην κυβέρνηση, είναι ότι το έγγραφο έγινε γνωστό από την περασμένη εβδομάδα ενώ εννοείται πως υπήρχε και 24ωρη απεργίας από τον ΠΑΝΣΥΕΡ ΕΟΠΥΥ, τον πανελλήνιο σύλλογο των εργαζομένων δηλαδή.

Όπως μπορεί εύκολα κανείς να διαπιστώσει στην σελίδα 21 και στην 10η ενότητα του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος στην Αιτωλοακαρνανία παραμένουν μόνο το τμήμα Παροχών Ασθενείας, το τμήμα Λογιστηρίου και το τμήμα Φαρμακείου Μεσολογγίου, δηλαδή από το Αγρίνιο δεν μένει τίποτε απολύτως.

Παρόμοια Άρθρα

Τα είπαν σε καλό κλίμα ο δήμαρχος Ηλιδας και ο πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας

Χρήστος Βεργαναλάκης

Παναχαϊκή: Αυτοί θα πάνε στην Καλαμάτα

Δημητρίου

Άγγελος Τσιγκρής: “Είμαι δίπλα στους πληγέντες της Αχαΐας, μέχρι την τελική δικαίωση..

Nikoleta