Patra News
Slider Ελλάδα Οικονομία

Συμφωνία – μαμούθ για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αξίας 3 δισ. δολλαρίων

Σε μια μεγάλη συμφωνία προχωρά η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ναυτιλιακή εταιρεία Capital Product Partners (CPLP) συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η εταιρεία CPLP θα ενισχυθεί με 11 νεότευκτα πλοία μεταφοράς LNG από τον ιδιωτικό στόλο του εφοπλιστή – μέσω της Capital Maritime – συνολικής αξίας 3,13 δισ. δολαρίων, που θα παραδοθούν από το 2023 έως το 2027 και δημιουργεί στόλο με 18 πλοία LNG τελευταίας γενιάς, σηματοδοτώντας την είσοδο της εταιρείας σε μια νέα εποχή με έμφαση στο φυσικό αέριο ως καύσιμο και στην αποκλειστική εστίαση στην αγορά της μεταφοράς ενέργειας.

Με αυτό τον τρόπο γίνεται η μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια πλοίων μεταφοράς LNG στο αμερικανικό χρηματιστήριο και μία από τις πέντε μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο με εταιρική αξία (enterprise value) 5,8 δισ. δολάρια.

Τα πλοία θα αγοραστούν μέσω της απόκτησης του 100% των συμμετοχών στις αντίστοιχες πλοιοκτήτριες εταιρείες. Η Capital Product Partners L.P., με την υποστήριξη του βασικού μετόχου, της Capital Maritime, έχει διασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 500 εκατ. δολαρίων μέσα από Προσφορά Δικαιωμάτων διαθέσιμη σε όλους τους Κατόχους Μεριδίων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Ομπρέλα, η Εταιρία ανακοινώνει τη μετονομασία της σε «Capital New Energy Carriers L.P.», αντανακλώντας τη στρατηγική δέσμευσή της στην ενεργειακή μετάβαση.

Παρόμοια Άρθρα

Τραγωδία: Πολύπειροι στις αναρριχήσεις και οι τρεις νεκροί στα Καλάβρυτα

Χρήστος Βεργαναλάκης

Κύριε Θεοδωρικάκο, τι λέτε; Συμφωνείτε με αυτές τις αστυνομικές μεθόδους; ΒΙΝΤΕΟ

Χρήστος Βεργαναλάκης

Δεν έρχονται Παπαρίζου, Τάμτα, Ασλανίδου, Ρόκκος στον Πύργο λόγω κορονοϊού!