Patra News
Slider Ελλάδα Οικονομία

Σοκ: Δείτε πού θα εκτοξευθεί η τιμή για το μοσχάρι, για τα φασόλια και για τη φέτα!

Eφιαλτικές θα είναι οι οικονομικές συνέπειες που θα προκαλέσει η κακοκαιρία Daniel σε καλλιέργειες και σε κτηνοτροφικές μονάδες στον Θεσσαλικό κάμπο.

Παράγοντες τις αγοράς εκτιμούν πως η καταστροφή στην Θεσσαλία θα επιφέρει μεγάλες ελλείψεις ακόμα και σε βασικά προϊόντα ενώ οι τιμές στα ράφια αναμένεται να εκτοξευτούν.

«Μετά τις τεράστιες καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τον θεσσαλικό κάμπο, το μόνο σίγουρο είναι πως οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν αυξήσεις “φωτιά” στα προϊόντα» είπε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ), Γιώργος Λεχουρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι φακές και τα φασόλια θα φτάσουν στα 4 και 5 ευρώ αντίστοιχα το κιλό.

Το ντόπιο μοσχάρι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 16 ευρώ το κιλό, ενώ το ντόπιο αρνί θα φτάσει ακόμα και τα 18 ευρώ το κιλό.

«Οι κερδοσκόποι έχουν σαν γνώμονα το κέρδος και μόνο αυτό. Δεν έχουν κοινωνική ευαισθησία. Είναι παράλογο» είπε και έφερε ένα παράδειγμα, που δεν δικαιολογείται η αύξηση. «Ο παραγωγός, πωλούσε τη φακή σε τιμή χονδρικής το πολύ 1,5 ευρώ στους μεσάζοντες και έφτανε στους καταναλωτές, στο ράφι στα 4 ευρώ.

Ο ίδιος λοιπόν, που πουλάει τόσο χαμηλά, όταν θα το πουλήσει απευθείας, στην Λαϊκή, θα πουλήσει και αυτός στα 4, ευρώ αντί για 1,5 ευρώ. Μιλάμε για καθαρή αισχροκέρδεια…» τόνισε.

Επίσης, από ανθρώπους της αγοράς γαλακτομικών ακούγεται έντονα πως η τιμή της φέτας θα φτάσει σύντομα στα 20 ευρώ το κιλό!

Παρόμοια Άρθρα

Σύνθημα νίκης και άρωμα εκλογών στην πίτα της ΔΕΕΠ Αχαϊας της ΝΔ

Δημητρίου

Οι συμβασιούχοι συνεχίζουν το πρέσινγκ στο Δημαρχείο

Δημητρίου

Τραπεζικά γκισέ τέλος: Εξόφληση λογαριασμών σε χιλιάδες σημεία

Nikoleta